Godkänd i dubbel bemärkelse

Hm, och jag som var lite nervös i natt… tror jag, för jag vaknade efter tre igen med mina arytmier som hållit sig borta… eller är det tanden? Kanske smått infekterad i “operationssnittet”? Dagens tandläkare tog i alla fall bort styngnen i förtid och torkade även bort blodet som skulle vara kvar… hm, hm… detta när jag for dit med en annan tand – som sprack i morse! “Du biter ganska hårt”… oj, kanske, och jag som trodde att det berodde på att mina tänder var av så dålig kvalité…

Och tidigare trodde jag äen att jag var ringrostig också, men kompetensen satt redan på uppvärmningen… och sen drog jag bara en repris på provet 😉 Skönt!!!

Ja denna prestationsångest… helt i onödan… eller? Det är i alla fall en skön känsla när alla spänningar släpper vid genomförandet, precis som vid god… kommunikation! 😉

Nå, åter till aktier. För den som aldrig har sysslat med sånt, så börjar man först med att titta om man har några sparade tusenlappar som man “kan” förlora till 0, fast helst inte… och sen går man till banken. Handelsbanken bygger ut för fullt, och Swedbank har kvällsöppet på torsdagar.

Där öppnar man ett speciellt konto, och sen skriver man på både depåavtal och avtal om handel med finanseiella instrument och valuta. Inget krångel, bara skriva på namnet, typ… och sen säger man vilka aktier man vill köpa, och till vilken kurs, och hur länge banken ska bevaka den kursen.

Men, ett varningens finger är nog på sin plats även här! Precis som vid allt annat spel och beroendeframkallande beteende, som lockas fram av något speciellt i ens inre… för vissa kan drivas alldelsens för långt av reveanschlusta vid en dålig affär… medan andra kan drivas av att försöka utöka vinsten i all oändlighet?

Sans och balans – och sätt gränser precis som vid bloggande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *