Liv och rörelse

Ryggen har känts bättre och ingenting har hindrat mig i dagens aktiviteter, inte ens blodet… för dessa analyser kommer i förebyggande syfte. Hörde av min kollega vars fru är f d blodanalytiker att så gott som ALLA tornedalingar och nordfinnar har tjockt blod. Hm, tänk vad mycket NLL och Rovaniemen Keskussairaala skulle spara om de kom på en naturlig %-sänkare?

Kollegan fick mig också att fundera vidare på radioreporterns fråga… den han ställde efter det att jag nekat ett privat utlåtande om gruvans nya utskeppningsplaner i tjänsten… d v s om hur länge jag har jobbat här i Pajala? Hm, hm… minns att jag började samma höst som författaren Niemis pappa gick i pension, för han gav mig sin fina avtackningsblomma med orden “Jag vill att du tar över här efter mig”.

Detta var nog 1994 om jag inte minns fel, d v s över 15 år sedan. Vilket får mig att fundera på att tiden går fort… och det kommer även framtiden att göra, med liv och rörelse i byn!

http://vectura.se/PageFiles/612/Vecturum-nr3-2010.pdf?epslanguage=sv … magi på hög nivå…

… och jag kan se spöket… som säger att det nu är det dags för mig att åtgärda anklagelserna från “årets gåta”… som skrev så här för några dagar sedan:

– – – “Sedan hindrar jag utvecklingen i kommunen genom att skriva under så få tillstånd och dokument som möjligt, som företag eller myndigheter vill ha av markägarna för den framtida gruvbrytningen. Faktum är att jag är den markägaren som kostat mest i tid och pengar för såväl Pajala kommun och för företag. Dessa förseningar kan resultera i att finansiärerna backar från gruvprojektet p.g.a. förseningarna jag orsakar. “- – –

“- KÖP NORTHLANDS AKTIER!” … viskar det röda ögat… http://www.redeye.se/partneranalys/36008 … och här kan vi se hur man med maffiaalias diskuterade frågan redan i april 2010… https://www.flashback.org/t938393p35 …för att här på affärsvärlden konstatera… http://www.google.se/search?hl=sv&source=hp&q=northlands+aktie&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= … att han som köpte aktien för 10 kr i mars, nu säljer den för 17 kr, och gör en vinst på 7 kr för varje aktieandel… och skulle det ha rört sig om miljoner, så blev det 7 000 000 kr… – det är alltså så det fungerar!

Så, om ni vill ha lite liv och rörelse i er ekonomi – ja, vad är väl mer spännande än att köpa högriskaktier!?!

Om jag köper? Det är lika hemligt som det jag röstat på…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *