Tomatsoppa!

Tänkte jag igår medan jag körde från tandläkaren i Öjebyn hungrig som en varg… hm, hon är duktig den där Anne, men det såg jag ju redan för några månader sen – och kanske därför hon kunde säga “Bra att du är så cool”? Låg hur trygg som helst där i hennes “massakerfamn” och likt en reptil drog jag ner temperaturen och pulsen under 50, för att en timme och en kvart senare köra med den 3-delade tanden i en fin lila box!

Men det tog ett tag innan blödningen som till slut kom i gång ville lägga sig, så med kompressen i munnen upptäckte jag att den manliga juristen på Lst var lättlärd… för inför mina ögon underkastade han sig juristen Anna, som basade över rösterna som jag var in och kollade under den offentliga tillställningen.

Tack mina bloggläsare! Inte en enda röstsedel i hela Pajala socken med namnet “Mona Kumpula” – alltså, nu är det bekräftat och bevisat, samt även arkiverat – att jag INTE är en kommunist! Och vet ni vad – det finns bara en enda kommunist i hela Muoniodalen! Jo, det är sant, en enda gul kommunistsedel i riksdagsvalet. De andra röstade på Bucht? Men, även han kunde ha haft än fler röster, för bland de ogiltiga låg en röst på honom, eftersom den som röstat lagt två sedlar i kuvertet. Samma sak hade Jan Larsson drabbats av, d v s att hans kryss blev ogiltig, medan den andra (s)edeln i kuvertet räknades som en partiröst precis som i Buchts fall. Så för Pajalas del kan man säga att Lst giltigförklarat närmare 50 ogilitga röster främst till socialdemokraterna. Så det blir ingen överklagan från lättade mig, huh vad skönt!

Sen besökte jag det svenska Lejonet för att träffa en till mycket strukturerad och skärpt dam, och sånt gillar jag – att få känna mig ligga i lä! Vi får väl se hur det slutar… sade jag och lämnade residensstaden. I Töre fick jag väja för en kollission, en mobilpratande förare som kom för fort in i stop att de låsta hjulen gled över den hala vita linjen… men hur var det här?

När jag kom in i Pajala såg jag att Dalshälls Volvo hade lagt sig framför valskyltarna … hm, och funderade vad som kan ha hänt med Pers rutinerade pojkar, eftersom de haft så bråttom att de glömt att göra den klassiska hästkärresvängen? Nå, läste i dagens HB att det kan ha varit ett tekniskt fel på bilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *