En enkel valanalys

Mmm… då har jag ätit tomatsoppa för andra gången, och kan konstatera att mina tidigare års kryss har fördelats ganska jämt på mina två kusiner? http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/K/kommun/25/21/personroster.html

Tage i Kihlangi undrar på fb hur sossarna ska göra med kommunalrådsposten nu när Rantakyrö kammade hem överlägset flest röster, och Inga-Lill på kommunhuset svarade att det är Wennberg som gäller ändå.

Själv vet jag inte förrän Kommunfullmäktige har gjort sina val i december, eftersom det pågår räviga förhandlingar fram tills dess. Men, håller sossegänget ihop, så då blir det ju inga problem att följa den beslutade partilinjen.

Hm… och där har vi det, sossarnas hängande huvud… deras enda hot i 4 år är deras egna kandidater… oj, oj… finns det något värre krig än det som sker inbördes? Nå, då tror jag att partiet har tagi ett bra beslut, för Kurt är en s k konfliktglidare, eller diplomat om man säger så.

Lycka till! Men spännande blir det…

OJ DÅ! Under dagens lopp har jag blivit en Sverigedemokrat… http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/K/kommun/25/21/personroster.html (längst ner) – och jag undrar varifrån den rösten dök upp? Den fanns inte där igår… för jag kollade nämligen igenom alla säckars “övriga partier” också… Hm, det kanske är den manliga juristen som nu vill att jag ska överklaga valet också? Nej, det ids jag inte för en sån sak, eftersom jag knappast tror att Reinfeldt heller gör det… Hans skrivna personröster i norrbotten “ogiltigförklarades” nämligen… kanske som en s k 90000 röst på partiet i sig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *