Osant intygande

Det verkar vara ett populärt begrepp här i Aareavaara… och jag förvånas över hur lågt människor kan sjunka i den samfällda andan… och än mer hur min farbrors fru kunde låta som en kulspruta med förolämpningar… trots att hon har fel… “mina barn gör aldrig fel, men annat är det med dig, och det är inte så konstigt så som du är uppfostrad… ” och där valde mina öron att blunda… för jag hade både spett, slägga och avbitare i handen…

Ja, det är det enda man kan göra i sådana situationer… för att några dagar senare skriva till hela världen att det är jag som har rätt och hon som har fel… för även Länsstyrelsen har konstaterat att det är jag som är ordförande för Aareavaara Byasamfällighetsförening, och att Herr Kuljus beslut om att grusa sin egen väg mm inte gäller.

Men jag funderar hur jämställdhetsarbetet på Länsstyrelsen går till? För den kvinnliga juristen som har haft hand om samfällighetsfrågorna har skött sitt arbete korrekt, tills den manliga juristen lade sig i arbetet och tog nya beslut i gamla frågor… och sedan gemensamma felaktiga beslut i nya frågor… till den grad att han nu återigen hänvisar hela ärendet till den kvinnliga juristen… Typiskt män, de ska komma och röra till allt så att vi kvinnor sedan får ett helvete att reda ut det…

“Vilken soppa”… sade den kvinnliga juristen hos domstolen, och jag håller med! Men vad ska Länsstyrelen göra åt detta? Strunta i Riksdags- och Regeringsdirektiv precis som i bygglovsfrågor? Lösningen är ju egentligen ganska enkel… det är ju bara att läsa på nytt det jag nyss skrev…

Eller är problemet allvarligare än så? Att Länsstyrelsens tjänsteman ville smutskasta en “viss person” dagen innan valet? Då är problemet mycket allvarligare än jag kanske vågar skriva här på min blogg?… även om jag numer är riktigt van att bli behandlad så…

… ja, fastän jag inte är en “riktig kommunist” – och då kan vi ju bara föreställa oss hur de har blivit behandlade under det politiska angiverisystem som fanns under och efter 2:a världskriget? Eller var/är det en samhällsparanoia???

7 thoughts on “Osant intygande”

  1. Ursäkta att mina kommentarsvar har dröjt, och tack för inläggen!
    Maria, jag gör mitt bästa 😉 tills Söderberg är redo att ta över… så att fler anonyma föräldrar slipper gå bort med en så tråkig bild av den fina byn. Och årets gåta… den var enkel… han/hon har en skugga som han/hon är rädd för… men det finns hjälp att få, kanske snabbare än han/hon tror? IP-adressen kan leda polisen till en tvångshämtning, likväl som som gåtan själv ledde dem till mig? Alltså, fel skugga hämtad 2008.

  2. Är inte Afghanistan spännande nog kan du ju alltid komma tillbaka till Tornedalen och då besöka Aareavaara 😉 Sköt om dig därborta grabben och Mona håll ställningen i byn 🙂

  3. Ledsen att behöva skriva detta men byn har nog aldrig varit idyllisk. Skitsnack, bråk och osämja har alltid förekommit. I alla fall så länge jag kommer i håg och det mina föräldar berättat om innan de gick bort.

  4. VEM ÄR JAG?Här får ni en inblick in i verkligheten.Mina intressen är att gräva i juridiska frågor och misstolka dokument, vilket mynnar ut i konspirationsteorier med stormakter och myndighetspersoner som jag sen basunerar ut.Jag lusläser samrådsunderlag från myndigheter och företag som jag sedan misstolkar. Jag har aldrig fått gehör för mina överklaganden men om man frågar mig om hur det gick när jag överklagade t.ex. bergstatens beslut ang. gruvbrytningstillstånd så svarar jag att: ”jag fick gehör för min klagan” fast den egentligen avslogs direkt av regeringen. Mina motiv till överklagandet var inte miljömässigt som man kan tro utan jag hade konspirationsmisstankar om dem.I mina överklaganden brukar dessa personer vara inblandade, det är bl.a. Kalle Anka, George Bush och gruvbolag samt övriga konspirationsteorier.Jag överklagar en massa kommunala beslut, vilket resulterade i att jag blev utkastad från politiken i Pajala.Som hämnd så gick jag med i ett blått parti men även de kastade ut mig.Ja, just de, jag var ju även revisor ett tag, men det gick inte så bra för dom kastade också ut mig. Sen tror jag att jag var fackligt aktiv, men den karriären blev också kort, hmmm….konstigt. Sedan hindrar jag utvecklingen i kommunen genom att skriva under så få tillstånd och dokument som möjligt, som företag eller myndigheter vill ha av markägarna för den framtida gruvbrytningen. Faktum är att jag är den markägaren som kostat mest i tid och pengar för såväl Pajala kommun och för företag. Dessa förseningar kan resultera i att finansiärerna backar från gruvprojektet p.g.a. förseningarna jag orsakar. Dessutom skryter jag stolt att jag kommer att få en stämningsansökan mot mig.Nu har jag startat en blogg där jag smutskastar de lokala makthavarna och föreningar samt lägger ut uppgifter om privatpersoner och deras tillhörigheter. Jag har bl.a. anklagat Sveriges äldsta företag (Storaenso) för maffiametoder i min blogg, smart eller hur. Jag gör nu allt för att rasera det som byggts upp i byn där jag bor.Jag började med att misstänka dem som var aktiva i fiskeföreningen, men tyvärr fick jag inte omkull den välskötta föreningen.Jag lyckades kuppa in mig som ordförande i byns s-förening med hjälp av att folk var livrädda för mig, och tordes inte komma på föreningens styrelsemöte och rösta emot en som är beväpnad och psykiskt instabil. Jag har utnämnt mig själv till byaålderman fastän det inte finns någon sådan befattning i byn och på fritiden är jag byns egna Lantmätare, ändrar gränser och river upp gränsmarkeringar.Byborna är rädda för mig när jag smyger omkring på nätterna i berget och söker efter stenar.Jag har även lyckats skrämma upp mina jaktkamrater till den milda grad att de uteslöt mig från jaktlaget och törs inte vara i skogen samtidigt som mig p.g.a. mitt mentala tillstånd.Nu har jag utökat min destruktiva kampanj med att angripa privatpersoner på min blogg samt även begärt ut mina kollegors lönelistor för att höja ”stämningen” på min arbetsplats.Jag har gjort allt vad jag kan för att få sparken men mitt IQ är för högt för att de ska förstå att jag egentligen borde få hjälp/medicinering för mitt destruktiva beteende.Den som gissar rätt på vem jag är, VINNER en gratis kurs med mig, med temat: hur lyckas man med bedriften att på snabbast möjliga sätt förgöra en idyllisk by.OK, jag ger en ledtråd, jag är Muoniodalens största energitjuv!, hoppas att det inte blev allt för enkelt………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *