Katastrof…

… i fullmäktigesalen… och stämningen andades detta… mest bland Socialdemokraternas hängande huvud – och då fattar jag ingenting!?!

… Sossarna deppiga och Vänstern glada… trots att de första har egen majoritet, och de andra har backat… hm, men då var ju inte självaste Kurt Wennberg där… däremot en mycket spänd Niska!(?)

“Bengt, kom ihåg att du är kommunalråd idag” sade Herr Kero när Niska gick upp i talarstolen… och jag tänkte “Är han månne Landstingråd i morgon?” … hm, hm, kanske därför han var så himla spänd när Sundqvist fotograferade honom? Väntar på personkryssen… eller hade det med detaljplanen för Tapuli gruva att göra?

Nå, som vanligt klubbades den igenom av tystnad och applåder… nej förresten, Birger var ju upp och påpekade att tjänstemännen skrivit Mounio istället för Muonio på två ställen… vilket dock gällde ett inaktuellt dokument… that´s it!

Om jag vore journalist idag, så skulle jag fråga varje enskild kommunfullmäktigeledamot följande – “Vet ni vad ni har beslutat idag?”… och skulle jag vara Säpo så skulle jag ta en ordentlig titt i handlingarna… för Riket slutar inte i Tapuli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *