Vems tur att polisanmälas?

Läste i NSD igår att Länsstyrelsen äntligen har tagit tag i samfällighetsbråket i byn, men undrar vems tur det nu är att bli polisanmäld? Kanske har de upptäckt Herr Kuljus oegentligeter före min tid? Träden på ön är ännu inte preskiberade… vilket däremot stadgarnas oriktighet är. Ja, det blir ett spännande möte oavsett vad.

Och lika spännande är det idag… att se hur många fler som går och röstar? Upp och hoppa alla soffliggare – idag ska Pajala slå rekord!!!

Vem vill Ni ska styra Pajala Kommun? D v s VEM vill ni ska bli kommunalråd? Här kan ni inte bara önska… utan måste tänka taktiskt också… d v s veta om de får bli det trots att de får mest kryss?

Ett exempel. Johny Lantto för Socialdemokraterna kan inte bli det, även om han skulle få mest kryss, eftersom Kurt Wennberg är låst som kommunalrådskandidat från sossarna. Däremot kan Mona Kumpula bli det för Kommunisterna, även om hon inte ens är medlem i partiet… eller varför inte Stig Töyrä och Kristdemokraterna, som både i ord och handling visar att det händer utveckling i Pajala kommun?

När det gäller Landstingsvalet så vill Bengt Niska få ett kryss (blå), och till Riksdagsvalet vill Sven-Erkik Bucht bli kryssad (gul), men eftersom båda är Socialdemokrater så måste man också tänka på vilket block man då väljer in… d v s genom att kryssa dem så väljer man Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Vill man rösta på alliansen, så måste man alltså ta deras sedlar, oavsett om där finns lämpliga namn eller inte… eller också skriva in statsministerns namn på en gul moderatsedel för att låta honom fortsätta att ro båten i 4 år till.

Nå, skönt att redan ha gjort bort det, så att jag kan åka och vidga mina vyer igen. Annars blir man lätt trångsynt och insnöad här i byn. Än så länge i alla fall… men den 28 september kommer PUAB och Northland att informera om framtidens gruva – så vill du veta mer? – Ring! +46706347466

Valanalys? Jag tror att det i % kommer att gå bäst för MP,C, FP och SD i riket, samt för Kommunisterna lokalt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *