Blodet droppar…

Den riktiga spöktimmen har infunnit sig… och jag summerar dagen… uppdelat i två!

Ja, när man lämnat blodprov… som idag gick riktigt perfekt! … så ska serumprover centrifugeras efter 8 minuter och före 8 timmar. Då delar sig blodet, som mitt, i urin och svarta blodkroppar? 😉 Sen ska det kylas eller frysas, beroende av hur snabbt det analyseras… och jag gör det nu!

Serum må vara samma vätska som urin? Men det innehåller säkert även B-vitaminer, som mitt till Max… Och jag får verkligen hoppas att det är “lagom” tjockt… funderade jag medan jag satt och drack kvällskaffe.


Med torkat suovaskött som doppa. Ja, man måste säga kött, för annars äter man bara “rök”… och ingen rök utan eld… tänkte jag medan jag förkovrade mig i rentjurens anatomi.

Stora kroppspulsådern, stor som mitt finger… men nej, sade nåjden… det är ryggmärgen. Hm, många yrken jag hade kunnat lockats av… som biokemisk analytiker, styckare eller obducent… ja, alla är de yrken – inga hemliga häxor, mördare eller monster… men jag hade inte velat bli kock, eller apotekare… fråga mig inte varför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *