Juridikens baksida

Är också kunskap. D v s att de kunniga på juridik vet hur de ska kringgå juridiken… och därför är det viktigt att båda sidor är kunniga.

Det finns lantmätare som har sagt att det är bättre att gå över gränsen i stället för att anlita dem, för då övergår bevisfrågan till grannen. Vidare har jag hört att tjänstemän inom byggnadsnämnden gett tips om att i smyg göra svartbygge nära strand, för att vänta tills brottet preskiberats efter 10 år… och då har du en stuga, som du inte hade fått bygglov till!

Jurist, även det ett yrke! http://sv.wikipedia.org/wiki/Jurist

… som jag borde ha valt… med tanke på att jag bor i Aareavaara… hm, såg att “Herr Kuljus jaktlag” jagar på avregistrerade fastigheter och arealer i överkant… och funderar om JAG SJÄLV tjuvjagade förra året?

Har hört att de bästa skyttarna jagar utan kikare, men älgen föll en bra bit från min egen gräns, även om det var farfars fastighet… hm, och då är frågan, tjuvjagade jag på min farbrors mark? Nej, för jag hade hans tillstånd, även att sova i jaktkojan som var på hans mark.

Men hur det är idag, det vet jag inte. Därför är det bäst att hålla sig på sina egna marker. Och om tilldelningen på licens 10-1119 kvarstår, då vet jag att jag har jakträtt på den. S k baklänges juridik i vardagen…

Läs ni som kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *