Stavfel inget problem

Men att stava rätt är att föredra. Och nu är jag tillbaka i valet igen… på de blanka sedlarna. Gjorde ett exempel för kvinnan som ringde Länsstyrelsen, genom att skriva Sven-Erik Bukt på en gul blank Socialdemokrat sedel, och de var rörande överens i telefon att stavfelet på hans namn (ska vara Bucht) inte hade någon betydelse, d v s att rösten inte blir ogiltig p g a det. Så då borde det heller inte spela någon roll om man på Moderaternas skriver Fredrik Rainfelt? (Ska vara Reinfeldt)

Men som sagt, stava rätt för säkerhets skull – för det vara bara en “muntlig information” jag fick. Inget jag kan hänvisa till om min röst blir ogiltig? Eller? För även val kan ju överklagas…

Såg på TV att Sverigedemokraternas partiledare fick gå bakom grönt skynke när han skulle rösta, och sen lades hans röst i en rejäl låst metallbox… att jämföra med Pajalas öppna valsedelsbord, röstbås med insyn, och lådan i papp med kardborrelås… hm, hm… dessa borde jag nog ha fotograferat…

Nej, det är väl de utbildade journalisterna som ska luska i sånt och informera oss övriga i samhället? Eller får de bara beställningsjobb numera? Jag vet inte, men jag tyckte att det var bättre förr…

Också ett yrke. http://sv.wikipedia.org/wiki/Journalist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *