Polisen, bra och dålig

Bra är de på säkerhetstänkandet vid övningar, och t o m renarna skrämdes i väg av befälet, som faktsiskt lät som just en… brunstig rentjur!

Många, och lång dag blev det, och där kommer dåligheten… praktiska övningar tar tid, och när det går över tiden ska vi förkovra oss på våran fritid – gratis! Som sagt, det här jobbet är inget kall, det är ett yrke… och kompetens kostar – men det om något kräver väl skattebetalarna av oss i vår skyddsvärda demokrati?

Nå, en mycket trevlig och givande dag bland norrbottens östra poliser, allt från Kainuulaiset till Tornedalingar, skåningar, och en hitflyttad kärlek från Nyköping. “Behöver jag ta till mig den Tornedalska kulturen?” – Ja, det tycker jag, om din man är härifrån… sade jag, utan att veta vad hon egentligen menade… (hm, är vi speciella? 😉

På hemvägen kom regnet, och vi åkte färja… samtidigt som jag funderade om politkerna i Polisstyrelsen och Haparanda vet att Kalix kommer att bli “centralort” trots Ikea och Kärnkraftverket i Simu, helt utan MBL dessutom…

Jag är gammeldags https://lagen.nu/1976:580 men jag gillar fallande mål som har bråttom.

– Vill du också bli polis? Då måste du ansöka senast i morgon… http://www.polisen.se/Bli-polis/Bli-polis/Ansok-har/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *