15 grader i rät vinkel

Men det såg mörkt ut först… hm, sågen lade av helt plöstsligt igår, suck. Motorn gick, och varvade, men klingan stod still… och jag såg kronorna försvinna… men så ringde jag till Dorsch idag, och han sade direkt vad han trodde det var – och det var bara att plocka fram insexan och leka doktor… 252RX…

Riktigt kul att se hur en röjsåg är uppbyggd och fungerar… men inte hade jag vågat göra det helt själv inte!

Fick hjälp av pappa om min kusin Bosse, som råkade komma lägligt förbi med bättre verktyg också. Walter blev också så intresserad av gåtan, som slutligen hittades i “krafttuttaget” närmast motorn (riggen hade alltså glidit ut drygt 1 cm så axeln slutade driva sågen) att hans kunder längs vägen fick vänta tills jag drog i gång den! 😉

Och nu är den fit for fight igen, bättre än någonsin? Markku visar hur jag ska fila riktigt proffsigt… inte 1 – 3 kraftiga drag som jag gör med sågen i luften, utan så här stadigt och med många lätta drag… Okej, och nu återstår det bara att se om det blev vassare än mitt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *