Soffligare – vakna!

Ja, det är bäst att förbereda sig ordentligt… och noga läsa www.val.se för att inte göra en ogiltig röst. Alltså, man kan rösta bara på parit om man vill, och då står inga namn på sedeln. Men man kan även personrösta på det, om man vill, och då gäller det att noga läsa VEM man kan rösta på.

Jag KAN rösta på Fredrik Reinfeldt om jag vill, även om inte ens Moderaterna i Gällivare hade lagt ut listan till höger… http://www.val.se/val/val2010/valsedlar/R/rvalkrets/29/valsedlar.html#id0001

I norrbotten har de alltså två listor, där även nuvarande statsministern är en anmäld kandidat – och därmed röstbar för den som vill ge honom sitt förtroende att fortsätta regera – så här (gult och det gäller att stava rätt!)

… och ni som saknar mina klipp-klopp steg i fullmäktigesändningarna har inget annat vitt val än det här… Hm, undrar vad Maud skulle tycka om den här kombination som ett stöd för deras alliansregering? Hon sade nämligen i TV igår att hon inte vill bilda koalition med kommunist Mona…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *