Trång ring utan kontrast

Oj, vilken vacker och varm dag det blev, hela 17 grader i Gällivare, och jag har fått sitta av den i bil… hm, men tur nog inte här!

Hade dock lite tid över, så jag ringde på för att höra hur man söker frivillig vård, t ex om ngn av mina bloggläsare är sugen men inte vet hur man gör? Öppnade den första dörren, och där fanns en ringklocka. Ringde i den, samtidigt som jag öppnade dörren till väntrummet. Efter en stund såg jag skuggan komma gående…

… och hon öppnade den 3:e dörren med stressigt stirriga ögon, men hon var trevlig. “När man ringt på så får man sitta i väntrummet tills doktorn kommer. Om det är vardag så finns våra egna doktorer här, men om det är kväll eller helg, så är det en vanlig allmänläkare från akuten man får träffa. Doktorn bestämmer om man ska få medicin, någon behandling i hemkommunen, eller om man får bli kvar här”.

Förklarade att jag skriver blogg, och att jag själv har blivit tvångshämtad dit, efter publiceringen av mitt gruvöverklagande 2008, men att jag blev friskförklarad av chefsöverläkaren, som tyvärr fick sluta sin karriär hos dem… och damen såg faktiskt lite tagen ut?

Nå, nu vet även jag hur man gör om man vill åka frivilligt dit. Parkera bilen vid patienthotellet, gå ner i det glasade trapphuset, och njut av den vackra utsikten…

Men om ni har barn, som kanske hört Er gräla ofta och högt, sett misshandel eller varit med om andra trauman i familjen – så finns det tidigare insatser för dem separat (och jag har sett att de tycker att poliser är snälla ödlor 😉

Sen var jag framme dit jag skulle… men det var inte ett sånt här rum…

Nej, dörren dit var stängd och mycket mindre… och tuben den for fram och tillbaka, tickande och klickande… huvudet skulle hållas blixt stilla, trots att det brände till och luktade klor… hm, och magen skulle hålla andan lite då och då, fastän det började nypa i levern… och jag tänkte, hm, hm – järnlagret gillar inte strålning?

Sen såg jag inte förran jag gick ut att jag borde ha slagit av mobiltelefonen. Den gula skylten var verkligen liten, och min syn på högra ögat blir bara sämre och sämre… av alla tiotalet tidigare röntgenstrålar hos tandläkaren?

Ja, nu vet ni det mina motsåndare – att Landstinget har “total kontroll” – de har både grillat och fotat min hjärna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *