Vad är samedrag?

Här ser vi den färdiga väggen mot norr, medan jag sitter och funderar…

… hm, dubbla betydelse kanske? Samedrag i mina kinder när jag ser in i sarvens öga…

… och undrar om den som tänker till lite har varit på samma möte som jaktklubbens nya ordförande?

Det formella beskedet till mig per mejl: “Orsak: Verbala och skiftliga påståenden om att du befarar att bli skjuten under jakt, av jaktklubbens medlemmar. Eftersom dessa påståenden publicerats i bl a din blogg för allmänt beskådande på Internet, så har många av Jaktklubbens medlemmar känt olust och känt sig kränkta av dina påhopp.”

Raka rör… och förståeligt om man tänker som så…. d v s att många i laget har tagit åt sig av det som jag bara trodde berörde två… hm, och kränkta… vem är inte det? Fick två skott i ryggen förra året, och jaktledaren tog inte ens upp frågan…

Åter till samedrag… kan det även vara så att saker och ting flyger i luften på ett tillsynes mystiskt sätt? Eller en s k lappstig som skapar undertryck istället för korsdrag i det flyttade huset…

… där ingen tydligen vågar bo… och t o m jag blev rädd inne i bilen!… iskalla kårar av det kyligare slaget när jag kom på gården… och plöstsligt hörde jag också hur det morrade i bilen… – bäst att backa! …sade jag och sen värmde jag det med mina lysen en stund. Hm, hm… Saab 9 5 – en skön och praktisk kombi…

11 thoughts on “Vad är samedrag?”

  1. Okej, då tror jag att jag har bilden klar för mig. Fast det lät lite drastiskt när jag läste bloggtexten, för man har ju hört om tragiska vådaskott. Och har man en rädsla att råka illa ut så blir den nog förstärkt. Tyvärr så finns det ju vårdslösa människor även i jägarkretsen. Hoppas att jägarexamen bidrar till ett säkrare skytte och konsekvenstänkande.

  2. Typ att jag var i skottriktningen, och skotten kom bakifrån. Skulle sitta vid en väg, och tur nog valde jag en liten svacka i förhållande till var skotten kom ifrån. Men ännu värre var när jag efter ett annat pass upptäckte att min syrra hade suttit i ett torn vid min väntra skjutvinkel. Inte många meter tillgodo… och sånt känns himla konstigt när man har gått skjututbildningar inom Polisskolan och Försvaret, där säkerhetstänkandet är a och o. En liten kulturkrock m a o.

  3. ???? Talspråk, nu fattar jag nada. Jag trodde du blivit skjuten, som du skrev. Men nu fattar jag, du hörde två skott bakom dig. Eller är jag fortfarande fel ute?

  4. Nu när makten i byn har glidit dig ur händerna tackar jag för mig på denna blogg, Med ett litet undrande över varför man skriver blogg om det är som att spotta i motvind som i detta fall…Tack för mig.

  5. Talspråk. Annars hade jag inte suttit här, eller tror du att det är som på film? Att man blir skjuten, och sen kliver upp?
    Vad är det för idé att ringa till polisen om man inte har något att gå på? Såg skoavtryck i mossen, kände krutlukt i en stuga, och såg en fågeljägare efter vägen. Men det mest konstiga var ändå mitt pasställe tycker jag så här i efterhand…

  6. Vad?? Vad säger du???!! Blev du skadad?? Du måste bara visa upp en bild på kulhålen eller var det hagel? Du är ju polis, varför i fridens namn gjorde du inte en anmälan? Verkar gå hett till i dina trakter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *