Blod är tjockare än vatten

I alla fall mitt… och nästan för tjockt!

Som väntat blev jag utesluten ur Aareavaara Jaktklubb (observera klubb, inte lag) och mina första kusiner blev syndabockar… fastän jag gissar att det är Herr Kulju i kulisserna som dikterar villkor för användande av klubbens praktiska slaktboda… som finns i hans byggnad. Makt.

Tvärtom mot mina kusiner, för ingen av dem har ens en egen skogsfastighet. Alltså, det gäller att smyga bakom kulisserna för att se vem som är den egentliga regissören i dramat, och spännande att se om det blir min skogsägande kusins tur här näst?

Kungen av Aarea… det kanske är målet? Att likt föregående kultur skapa konflikter i byn, driva fram höga Lantmäterikostnader för olika fastighetsägare, för att sedan kunna köpa den billigt? Ja, det är ju också en taktik… utan etik.

Nå, tillbaka till skogarnas konung… “Sett 8 st men inget skott!”… och jag är glad att jag var välkommen att jaga hos Herr Önneholm. Mmm, och det stod en färdig termos med kaffe på bordet när jag vaknade.

Så ska kvinnor tas!

19 thoughts on “Blod är tjockare än vatten”

 1. PS. Sen så har jag en tro att om man slår ihop en grupp med väldigt olika personligheter och får denna grupp att samverka så blir det framgång! Däremot så ska en grupp inte bara bestå av likasinnade eller sådana som tänker likadant, för då tappar man utvecklingen. Det tror jag! 🙂

 2. Haha… “Tråkig” is my middle name! 😉 Åtminstone om en tro på konstruktiva diskussioner är belägg för det! 🙂
  Precis! Men om man tar allt man är bättre på och allt man är sämre på och sen tar medianen eller medelpunkten ur det, så tror jag att alla blir likvärdiga. Även fast vi alla är bättre eller sämre på olika saker. Det var så jag menade 🙂 Inte att vi alla är precis likadana 🙂 Jag är absolut sämre på vissa saker men bättre på andra om jag jämför mig med människor kring mig. Men olikheterna spelar ingen roll, i slutändan är vi likvärdiga.

 3. Okej, men passa dig, du är på gränsen till att bli “tråkig” med din 100%:iga ödmjukhet, lite “bråkig” ska man vara för att få puls i ådrorna! 😉
  Det var MIN åsikt. Och själv anser jag mig inte vara lika bra som alla andra, och bättre än vissa, på vissa saker, och ibland mer värd, ibland mindre värd, det beror helt på situationen. Typ, om man ska bli omplåstrad, då vill man ha en sjuksköterska, och vill man få i väg ett pansarskott, så vill man ju ha en elitsoldat, eller hur? Vill man skapa lugn och ro, så vill man ha en “Bybo”, men vill man skapa konflikt så läser man “Tänk till lite”. I byn är jag inte mycket värd, men säkert för för det svenska samhället.

 4. Tack, eller vad man nu ska säga? 🙂 Jag har med åren blivit “klokare” och visst har det med en del livserfarenhet och högre utbildning att göra men även människor jag mött efter vägen har fått mig att inse att jag inte är bättre än NÅGON annan, men däremot likvärdig med alla. Fastän jag inte tänker som dem, ser ut som dem, gör som dem…o.s.v. så är jag lika mycket värd och jag vill bli behandlad med respekt. Men jag behandlar dem som jag själv vill bli behandlad, på det sättet så tror jag mig få tillbaka det som en spegelbild (nu när vi ändå är inne på speglar 😉 Mindre dos av psykologistudier gav mig en förståelse för människans olikheter och vad som gör oss olika. Även fast jag redan innan det var väldigt tolerant mot olikheter samt ödmjuk, så blev jag det ännu mer efter studierna. Nästan så att jag efter det uppskattar olikheter och tycker att det är intressant att umgås med människor som differentierar sig från mig.

 5. Jo, du skrev om spegel för ett tag sen, men det var inte dig jag tänkte som tänk till lite, utan bara att det kan vara en kvinna och inte en man.
  Och Bybo, du har verkligen ett intressant och ödmjukt sätt att resonera. Vidare verkar du vara bildad, och livserfaren?

 6. Är jag oxå med här? eller är det nån annan Carolina? Ibland på mornarna blir jag faktiskt lite rädd när jag tittar i spegeln ;-). Bara så du vet så skriver jag inte om jag inte kan stå för mina åsikter med mitt namn, då är det ju meningslöst!

 7. Ja du “Tänk till lite”… Kuivakangas målet säger mig ingenting. Är det något som jag borde veta om, eller? I så fall kan du ju upplysa mig!
  Vad har hennes sätt att svara på frågor med att göra hur hon behandlas som medmänniska? Det är ju också en olikhet vi har… Jag gillar också raka svar, men jag måste inse att alla mäniskor inte är bra på att ge mig dem. Så då respekterar jag det och kanske ställer frågan på ett annorlunda sätt. Jag börjar ju åtminstone inte kalla dem “sjuka i huvudet” eller något annat olämpligt, de har ju bara ett annorlunda sätt gentemot vad jag har och har knappast med psykisk sjukdom att göra.
  Nja, IQ vet jag väl inte personligen… Jag tror att man ska vara försiktig med att dra förhastade slutsatser om det som skrivs och kanske fundera på att det kan finnas en annan innebörd bakom orden. Jag tror att det krävs en mer filosofisk grund i tänket, åtminstone de som har någon slags filosofisk universitetsexamen förstår att Mona skriver på ett sätt där det finns en djupare mening bakom orden. Att detta inte ska läsas rakt av och tas ordagrant. Men som Mona sa någon gång tidigare, det är svårt att förklara för människor inte förstår. Och det är det verkligen. Jag tror att du kanske ska läsa några kurser på universitetet som grundar sig på kvalitativa metoder, så kommer det att öppnas en dörr till textförståelsen samt texttolkningars problematik även för dig.

 8. Trevlig debatt igen, inte minst för att se att bloggen lever!
  Tänk till lite är nog lite bitter över någonting, och innerst inne lite rädd för sig själv kanske? Med tanke på Carolinas spegel…

 9. Ja du Bybo… Säger Kuivakangas målet dig någonting?
  Man ställer raka frågor men får inga svar av Mona utan hon svarar precis som en politiker, surrar en massa men svarar inte på den egentliga frågan för att den är obekväm kan jag tänka mig. Eller är det så att hon har så extremt mycket högre IQ än vi andra så vi inte förstår det hon skriver. Mitt IQ är på 123…Men nu får man hoppas att det blir lugnt igen igen i byn efter gårdagens produktiva möten.

 10. Jag har mina fel och brister precis som du, Mona och alla andra här i världen. Men oavsett hur människor är, vilka fel de än har så behandlar jag dem med respekt. Precis som jag själv vill bli behandlad. Jag kan kritisera, men då på ett konstruktivt sätt och jag anklagar aldrig någon för saker jag inte har en aning om. Hur vet du att Monas deltagande i jakten innebär allvarliga konsekvenser? Vem är rätt person att bedömma vem som är psykiskt sjuk och inte? Vart går gränsen för psykiskt sjukdom? Jag är inte rätt person att bedömma detta och jag antar att du inte heller är det. Jag uttalar mig inte om saker jag inte har en aning om! Jag anser mig inte berättigad att diagnostisera andra människors beteenden och psykologiska tillstånd. Men detta verkar ju du vara berättigad till. Det får stå för dig i så fall!

  Som svar på din frågor…
  Det jag tyckte var “lågt” och roligt i ditt förra inlägg har att göra med det som jag skrev om här ovan. Att du drar slutsatser om att Monas inblandning i fiskeärenden och gamla fejder och annat skulle göra henne till en “farlig” jägare… den ekvationen fick inte jag riktigt ihop och för mig blir det okonstruktiv kritik.
  Jag hade inte haft några problem att jaga med Mona för att jag kan som sagt inte säga att hon är “farligare” än någon annan i byn. Sen att hon på sitt eget sätt ser över sina tillgångar och investeringar, ifrågasätter saker och har annorlunda åsikter. Det är ju enligt min personliga åsikt ingen “farlig” personlighet. Alla är vi olika och jag har inga problem med olikheter. Om jag mot förmodan råkar ut för en person som jag verkligen inte klarar av, så håller jag mig på avstånd. Jag har personer som jag inte kommer överens med lika bra som andra, men dessa personer får gärna vistas i samma kretsar som jag. Jag behöver ju inte vara bästa vänner med dem för det. Professionalitet kallas det.

 11. Svar till ByboAlla har vi fel och brister (hoppas jag) och jag håller med om att vissa av mina inlägg har varit av ganska låg nivå men det står jag för. Men det senaste kan du väl ändå inte mena är lågt? Jag hade inte velat gå och jaga med en Jakt(kamrat) som Mona, hade du om du verkligen tänker efter?

 12. Haha… Hoja, vilka kommentarer man får läsa på denna blogg… 😀 Ursäkta mig men jag tror inte du ska lägga så mycket energi på den här “Tänk till lite” / “Tänk efter lite”, verkar vara någon som inte är riktigt torr bakom öronen. Har läst andra kommentarer av denne person, eller är det olika personer? Det spelar ingen roll i så fall för kommentarerna är lika roliga att skratta åt i alla fall. De är de mest okonstruktiva och patetiska som säger mer om den som skriver än om dig. Jag HOPPAS att detta inte är någon jag känner eller är släkt med, för då får jag ju banne mig skämmas för dennes skull.

 13. Jag förstår dina kusiner, inte hade jag velat gå i skogen med dig som vill lägga ner samfällda och fiskevårdsområdet och gräver i gamla fejder som ska gå i graven med dom inblandade. Det är rakt ut sagt elakt av dig att ta upp dom sakerna. Och en elak, beväpnad person som tjorvar med allt och alla (som fiskar i alla fall) i byn hade inte jag velat ha i jaktlaget. Man vet ju aldrig vad den personen hittar på där. Jag tycker det var rakryggat av dom att säga ifrån om en dags aktuell sak och agera innan det hinner inträffa nå allvarligare saker. Tänk dig in i deras situation och tänk inte så mycket på makt och sånt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *