Älgjagande tjänstemän

Hm, konstigt… på dagen fanns ingen man på Länsstyrelsens älgavdelningen tillgänglig, så jag fick prata med en kvinna. Hon såg att min fastighet inte fanns registrerad för Aareavaara jaktlag, och skulle skicka mig en kopia på hanlingarna de hade från senaste registerändringen från 2008. Men nu såg jag helt plötsligt att jag hade fått mejl av en man därifrån, och han ville att jag skulle ringa honom för ett “muntligt förhör” (?) Hm, hm… så vi kvinnor kan inte sköta frågor som älgjakt!? Eller skulle det vara katastrof om jag skulle ha rätt någon gång?

…oj, oj, så många gånger jag har haft rätt – men man har ändrat det till fel i efterhand… för den stora mäktiga skarans bästa?… i en miljö med gammeldags kultur och ett starkt kollektvit tänkande?

Nå, jag får väl ringa honom… och hoppas att jag har fel i mina tankar. För det hjälps inte annat, än att tillbedja lilla Lucifer från MP kontoret… “fiat justitia pereat mundus”

2 thoughts on “Älgjagande tjänstemän”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *