Det tar sig igen

Ja, nya dagar, nya tankar… och jag funderar hur det kan komma sig att s k halvfinnar är de som hatar finnar mest? Men det var väl även så med Hitler, att han själv hade judeblod. Sen har jag funderat på det här med Sverigedemokraterna… och skulle gärna vilja undersöka om de är s k “farmors pojkar”? Inte bara med tanke på deras valfilm.

Rak vägg fastän byggnaden är gammal, och det beror kanske på de dubbla tegelrören som fanns där? På nästan 2 m djup… som tyvärr hade gått sönder på ett ställe, och var anledningen till att jag jag fick gräva (?)

Skönt att hitta det i alla fall, och fick ett perfekt utsug för den nya slangen. Den knoppriga mattan ska hålla väggen fukttorr, och medan jag värmde bastun så kom även mineritskivan snyggt på plats. Men, det extra grävandet gjorde att massorna är kvar till idag…Fast mycket proteiner blev det! Mmm… god grillad björkvedsentrecote, och några pils. En riktigt skön och fuktig kväll… där damen går mot norr – förståss!

6 thoughts on “Det tar sig igen”

  1. Min teori är att det har med politik att göra. D v s att Finland har en historia med inbördeskrig, där de vita segrade över de röda. De flesta har nog accepterat utgången, och självständigheten både från Sovjet/Ryssland och Sverige, men de finns säkert de som inte har det. Och jag tror att det där inte finns mest här i Tornedalen bland s k halvfinnar, kvartsfinnar eller blundande helfinnar. Ganska tragiskt egentligen, om man tittar på hur kartan såg ut långt innan, d v s ursprungsbefolkning hela bunten!

  2. Ja, det kan väl kanske vara en slags syskonkärlek. Men på senare tid så verkar det ha blivit mycket grövre snack och väldigt mycket mer ordentligt skitsnack. Sen finns det väl finnar som beter sig illa precis som det finns svenskar som gör det. Men det är ju väldigt dumt att dra alla över en kant och säga att man “hatar finnar”. På ett sätt så hatar man ju mig också då och det är inte så kul att höra från sina egna släktingar.

  3. Så det är så det ligger till! Haha… Jag har då en stor del av min finska släkt kvar på finska sidan och ingen av dem har något emot svenskar och de flesta av dem är helt vanliga människor de med. Så jag tror din teori spricker 😉

  4. Jag är finne och det är väl vi om nån som vet hur våra landsmän är. Dom flesta av oss är vanliga männsikor, alltså vi som har flyttat därifrån. Dom som är kvar är såna som inte tycker om hurrit (svenskar). Och det har ingenting med ditt släktträd att göra halvfinne.

  5. Det undrar faktiskt jag med! Alltså hur det kommer sig att hatet mot finnar är större där i krokarna där nästan alla invånare är halvfinnar, om inte mer?! Jag kom hem till byn för ett tag sedan och fick höra så mycket skit om finnar av mina egna släktingar i byn, så att jag blev illa till mods. För mig var det obehagligt att sitta och lyssna, för jag är själv halvfinne och då väcktes frågan om det betyder att de hatar hälften av mitt släktträd?! Lite obehagligt faktiskt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *