Kollektiv bestraffning

Av Sveriges bästa poliskommun (?) … mer än så vågar jag inte skriva, med tanke på arbetsgivarens “mission impossible” förbehåll som följde den bristfälliga listan… att jag måste bränna upp den och eventuella anteckningar senast den 1 december… spännande, månne vad som kommer att hända sen?!

Livet, ja det är fullt av överraskningar, och det gäller att tackla dem så plant som möjligt, annars blir det lätt en berg och dal bana. Tycker synd om ungdomar idag, som ena dagen får leva i samhällets botten, och sen lyftas upp på en valaffisch. Hm, och i Junosuando hade Mona fått Hitlermustasch.

Tyder inte det på att det är lite för hård stämning i politiken? Varför har det blivit så? Hallå alla statsvetare – när blev det så, och varför? Själv ser jag för mycket osynliga band mellan politiker och tjänstemän, och snart suddas gränsen ut, om man inte gör något åt det.

Alltså, Sverige måste vara tydlig med att det är grundlagarna som styr landet, inte valet i 4-års cykler… den bestämmer bara inriktningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *