Renar blir tjock av svamp

Lyssnade på ett finskt radioprogram där reportern helt enkelt var livrädd för giftsvamp… men ändå älskade att äta delikatessen svamp – man riktigt hörde hur han våndades när han frågade ut den svampkunniga jordnära damen.

Kangasrousku och kangastatti, samt ett till krumeluriskt namn jag nu glömt, var hennes 3 säkra kort för nybörjaren. Hm, och jag får verkligen lust att gå en riktig svampkurs!

Ordföranden Sevä berättade renåret för mig en gång, och vändpunkten kom när svamparna kom. Då blev renarna helt plöstsligt välmående och fina. Inte så konsigt kanske, med tanke på att svamp innehåller mineraler, proteiner och b-vitaminer. Det blir liksom en livsviktig dubbeldos av muskelbyggnade. Som får mig att fundera om mina extra 7 kg rentav är muskler? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *