HA runt halsen?

Funderade jag medan jag winschade in stocken som jag inte orkade lyfta högre än knäna – d v s marklyft, och därefter krävdes hjärna i avsaknad av kranarmen.

Tänkte som så… att Kulju som saknar pokerface, var glad idag när han hälsade åt mig som åt ett barn som kör 3-hjuling, fastän jag kör 4-hjuling… och förra gången tittade han bara bort grå och sur. Alltså, nu är han nöjd över någonting som han tänkt ut… hm, och tror att det blir så att min egen far och Vilho som är revisorer omedvetet kommer att ha uteslutit mig från jaktklubben… för att kassören kanske har dåligt minne? Nå, hoppas att han minns hur han satt i sina långkalsonger och öppnade brudkistan… även om det är risk för att han då får en faktura både på björk och markvärme? Hm, hm… och nu minns jag ju något mer därifrån… att de besökt en fiskemässa där Arelax ägare fick både gratisgrogg och visitkort till en HA-höjdare… och vi kanske har dem som turister i byn?

Ett tungt lass blev det, och det är verkligen en konst att ta sig fram i skogen – men det hänger aldrig på styrkan, jag är mäkta imponerad av min björn! Det man måste komma i håg när man får fiender, är att klura ut vad som driver dem. Är det så att de är hotade till livet själv, då är de livsfarliga även för dig. Är det bara eknomiska vinningar de har, då behöver man inte vara rädd. Och jag tror att jag har kommit fram till att Kulju bara är ute efter att få sin väg bakom berget rustad med byns gemensamma pengar, så honom behöver jag inte vara rädd för.

Jakt eller inte, nej inte börjar jag bråka om en sån sak när det finns risk att bli skjuten. Bättre att röja, för då har motsåndaren i alla fall lite svårare att förklara varför han inte hörde sågen, som hörs långt. Mmm, och det här är de godast bären som finns!

22 thoughts on “HA runt halsen?”

 1. Hur kan du då leva med dig själv om du inte gillar folk som har fel?? Alla gör vi fel då och då, det är omänskligt att inte göra fel. Det är av felen/misstagen man lär sig.

 2. Jag har haft kartor hela tiden. Men det finns vissa som ifrågasätter Lantmäteriet.
  Nej, jag har så det räcker och blir över. Men jag gillar inte folk som har fel. Inte gamla lantmätare heller.

 3. Himla roligt med olika åsikter. Skog kan vara uppdelat i olicka block, d v s vissa är välskötta, och andra kan vara dikeskanter belagda med tät sly… och älgen gillar att gå där. Röjandet menade jag i förhållande till att icke markägare för men mycket billig penning får jaga älg på andras marker, utan att behöva sätta vare sig pengar eller arbetskraft i att jaktmiljön ska vara trevlig. Typ att vissa gör jobbet, andra äter av grädden… som om den vore egen – helt utan respekt!
  Tänk till lite har hakat upp sig som en gammal LP-skiva, så jag lyfter bara nålen…

 4. Om skogen nu är så välskött, varför ska då älgjägarna röja din skog för att få jaga och förresten är det väl inte bara din skog ni jagar på. Är du beredd att röja de andra markägarnas skog? Varför håller du på och bråkar om allt, det är mycket trevligare att vara vänligt sinnad.

 5. Helt riktigt.
  Och missade frågan om “hänt i byn”. Det är så mycket, och gammalt tillbaka (innan jag ens var född), att jag inte har grepp om helheten. Men för egen del bevakar jag bara det som jag har stöd för i handlingar, som t ex kartor över min egen skog. Nu har även beslutet från Lantmäteriet kommit, så jag har även svart på vitt att jag inte gjort mig skyldig till egenmäktigt förfarande. Sen får den andra sidan svara på varför de jagar mig med endera anklagelse efter den andra. Kanske avundsjuka för att jag har fått äran att få förvalta en så välskött skog efter min far?

 6. En jaksanu ruveta kääntämhään textiä, mutta onko kuvassa jokin Norbottenin “äijäkone” jolla tukkiä viehään lanssiin ja sitte fabriikhiin 🙂

 7. Jag talar inte i gåtor om man läser mitt senaste inlägg… Men Mona hade kunnat förklara vad hon menar med många saker. Tala klarspråk istället för att gå runt…

 8. Kanske är dags att få någon annan läkares bedömning om din friskförklaring…. Den kan ju inte vara aktuell idag som du beter dig…

 9. Jasså, vem då? Själv är jag i alla fall för arbetsgivarens räkning kollad och friskförklarad av en chefsöverläkare i december 2008. Skulle vara tryggt om alla blev det.

 10. Tack Carolina för din goda tro… och det är roligt att se att du använder din genetiska IQ, d v s tvärtomteorin, för det ligger nog mycket i det. En domare t ex kan ju inte vara snäll och blåögd, för då skulle alla busar gå fria. En tankevilja är dock inte kriminellt, däremot uppmaning, planering, förberedelse, försök eller handling. Men tur nog avskräcks de flesta av fängelsestraff.

  Tänk efter lite… du som bor i byn.

 11. Vi bor inte i vilda västern, jag tror inte någon med vilje skulle skjuta nån annan under jakt här. Jag hoppas du hade en stor portion ironi i det du skrev annars får man börja bli rädd…för jag tror att man dömmer andra efter sig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *