Snart blir man expert

… på allting tydligen! Hm, för nu ser jag att älgjakten är nästa område… och Aareavaara blir ett nytt Kuivakangas? Tur där i alla fall att Önneholm har fått till en högstadomstolspraxis!

Hm, hm… tänk att även älgjakten är politik! Ja, allt är politik… när det handlar om fördelning av resurser. Ska någon få vara kung, eller ska allt delas ut av Robin Hood – som själv blir kung? Typ, markägaren får ingen vinning av älgjakten, men kollektivet ska få det, och också göra affärer med privata företag för jaktkort?

Alltså, den enskilda skogsägarens ekonomiska möjligheter övergår till utomstående människor för 2 kr/ha – pengar som skulle kunna gå till röjsågsbensin i stället… eller, tänk om man skulle få jaktlaget att röja gratis? Klaga brukar de i alla fall…

Nå, varför är jag månne så sur nu? Jag som har vaknat som en prinsessa idag… med kaffe och macka i sängen! Mmm… korta men kvalitativa stunder – det är så att vara tillsammans med en egenföretagare.

Ja, men det behöver inte en kommun vara! De behöver inte leka företag och bygga bostäder, eller bedriva sjukvård i hemmet… nej, här står klart och tydligt vad de SKA göra med våra skattekronor, när de inte riktigt vill räcka till…

http://www.skl.se/web/Om_kommuner.aspx

PUAB, Pajalabostäder och Värmeverket är alltså helt frivilliga kommunägda bolag – som kunde säljas ut!?

Northland, Nilsson och vem mer? Gramner?

9 thoughts on “Snart blir man expert”

 1. Precis på gränsen. Men följa jantelagen… nej, och alltid retar det nån!
  Sen det kraschade livet, det tar ju ändå slut en dag, och förhoppningsvis en vacker sådan!

 2. Jag har mött högintelligenta personer som knappt kan knyta sina egna skosnören. Så ett bra genomfört IQ-test är inte alltid hela sanningen om människans natur.

 3. Högmod är en gammal synd och att se sig själv som högre stående intelligens än andra är inget annat än högmod. Vilket oftast brukar sluta i krasch. Vad ska man med högt IQ – tal om man inte använder det till godhet? Ett högt IQ-tal kan också utvecklas till socio – eller psykopati vilket utgör en motvikt till den höga intelligensens nytta. Allt beror på vad man ämnar använda sin intelligens till.

 4. Det är väl så enkelt att jag så mycket smartare än de flesta! IQ du vet 😉
  Motståndare får man, dem väljer man inte. Så jag kan inte svara på varför “jag får motståndare”. Däremot har jag svart på vitt att jag är “positivt ifrågasättande” d v s att jag ifrågasätter saker och ting på ett positivt sätt, för att saker och ting ska bli rätt, inte för att djävlas eller för att jag själv ska vinna på det.
  I ett samhälle finns regler, allt från lagar och föreskrifter, till stadgar och avtal. Så länge såna finns, söker jag det som är rätt. När det däremot övergår till “sociala regler” där mobben dömer – där ställer jag mig utanför.

 5. Okej, då förstår jag hur du tänker. Men, vad är egentligen rätt? Även myntet har två sidor. Är du 100 säker på att alla har fel eller har du en agenda som tjänar ditt privata syfte? Den frågan ställer jag med tanke på att du under din karriär haft så många motståndare.

 6. Inte är jag väl någon kärring mot strömmen, bara för att jag ser att andra har fel?
  Skillnaden är kanske att jag inte följer flocken blint, utan jag ifrågasätter dess ledare!

 7. Först var det kommunpolitiken, sedan gruvetableringen, fisket, samfälligheten, nu jakten. Vad blir nästa steg? Rennäringen?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *