Björn eller pudel?

En fin hagelsvärm fångade jag från traktorn… i norr… och i söder kunde jag stå i vindsfönstret och spana…

…men nu satt jag alltså här inne och körde skit… högen som brunnit till sig platt – fick ny höjd igen!

Här ser vi även Sagas mineralvatten… ja, hon är bortskämd med det, även om hon har flertalet källdiken och älven att släcka sin törst med. Fåren däremot, dem ser jag aldrig dricka. Kanske får de nog av regnet i gräset?

Nå, men man slutar inte bli förvånad… fick röstkortet idag, där det står att jag ska förtidsrösta i Muodoslompolo! 36 km till Pajala, och nästan 100 km till Muodos… och det är ju tur att ALLA får förtidsrösta på Kommunhuset i Pajala fr o m 1 september!

“Men kom ihåg att det är partierna själv som måste komma ut med valsedlarna, och att det är 5 förtidslokaler totalt”. För det är även biblioteken i Tärendö, Korpilombolo och Junosuando.

Komma ut med valsedlar… hm, jag har ju sagt hur ni kan göra. Eller tänker någon göra mig till Fi igen? Jag som har en manlig helrad… Hm, hm… och undrar hur länge Sverige kan ha obevakade val? I vissa länder ser man ju militär och polis bevaka lådan… och nu ska min röst ligga obevakad i 19 dagar tills Länsstyrelsen får kommun- och landstingssedlarna, och Valmyndigheten riksdagssedeln.

Känns lite otryggt… och jag skulle vilja lägga min röst i ett stort bevakat bollhav… http://www.google.se/images?hl=sv&q=bollhav&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=chJ8TK_2FdOGswbd6LSyDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDQQsAQwAw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *