Gör mig till kommunist!

I omvända Pajala… ja, för jag har länge sagt att sossarna är till vänster och vänstern här. Hm, och Kulju leker med Länsstyrelsen… för idag fick jag läsa att den avbrutna extra stämman plöstligt blivit en ordinarie årsstämma! Och allt verkar vara tillåtet med majoritetens namn, även där…

Hur fel det än är… så skriv in “Mona Kumpula” på kommunisternas valsedel, så får vi se vad majoriteten kan åstadkomma? Vinna vinna kallas det… för då kommer både de och jag in i Fullmäktige – och även de “som vill se mig som kommunist” har tillfälle att göra det svart på vitt genom att rösta så!

Lovar i så fall att Kieri eller den som får mest röster kan kliva in efter halva mandatperioden, precis som Folkpartiet och jag gjorde. Det viktiga är att komma in – sen har man foten där. Ja, det är ju något ni kan testa, ni som inte vet vad ni annars ska rösta!

Instruktion: ta en blank kommunvalsedel och skriv “Kommunisterna” högst upp, och sedan skriver ni “Mona Kumpula” under det – och så ser vi vad som händer!

Här kan ni läsa att det är okej. http://www.val.se/valet_2010/personrosta_valsedlar/personrosta/index.html

Mitt valfläsk? 7 kg extra ärlighet, i det enda partiet i Pajala som tillåter väljarna att säga något själv. Alla andra har “anmälda” kandidater och (s)pikade kommunalråd! Ganska trist i en kommun som har alla möjligheter framför sig!

Men… vad är det jag ser!?!? Det behöver inte bli Kurt…

“Ingen kandidat är genom sin placering på valsedeln garanterad att bli vald.”

Ja, vad är det som händer om han inte får tillräckligt många kryss? Tänk om Rantakyrö och några till tar alla kryss och s-mandatplatser… blir Kurt kommunalråd ändå? Njae, det måste väl vara upp till Fullmäktige att avgöra… för de får väl välja vem de vill – t ex Northlands VD?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *