Livsfarligt verk

– Jobbar Du åt Vattenfall service? Frågade mannen inne i transformatorstationenen. Tack, tänkte jag säga… för jag måste ha sett profssig ut när jag svängde ner där med fyrhjulingen… men det blev nej, jag är skogsägare som ska hämta kvarglömt virke.

Här bredvid järnvägen – och det är svårare och farligare än man tror att vara hobby skotare…. nära att tippa i brant uppförsbacke eftersom Grizzlyn är så stark vid motstånd, att den börjar dansa i sidled… fick knyta fast den i ett träd och likt en häst longera den rätt… hm, och sen fastnade den i botten så jag fick vinsha mig tillbaka – för att inte tala om vinterns spjutspets som tänkte punktera min hjärna genom ögat… usch, efter det började benen att skaka som när man varit nära att köra på en älg.

Jaja, men både ekipaget och jag är hela och hemma igen, och nu kom bond!

Jo, och strömmen, Aareavaara har direktförbindelse till Porjus via Tärendö, och Finland är reserv. Men han visste inte hur nära det var att bli ett kraftverk här i Muonioälv. 40 000 in, 20 000 ut, och det är spänningen som avgör strömstyrkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *