Läppar utav bär äro blå

Mona och Markku i skogen gick, plockade blåbär med koncentrerad blick… och 30 liter blev det! Att rensa…

Lilla fröken och syrran vaktade mest elden med pappa, medan jag och mamma var sist ut i den hårda vinden.

Här ska det ha varit en massa thailändare och plockat, och så var där en finsk bil, och nu kom vi, och blåbär blev det kvar! Inga skador såg jag heller på Sveaskogs marker… så jag förstår inte hur själva plockningen skulle göra det på privata?

Blåbär i sig har jag så det räcker över vintern t o m på min egen stugtomt… men det är den långa resan efter skogsbilvägen, aktiviterna kring själva plockandet, och umgänget vid eldstaden, som gör att man vill “åka bort” över dagen.

Hm, och det var tur att Albin och Edvin stannade till… “Du måste ha en större plockare, och så ska du ha en stor handske på vänsterhanden”… för det fick mig att börja analysera effektiviteten… Ja, och det gick undan när jag använde vänsterhanden för att föra bärriset mot plockaren, och samtidigt kunde ögonen redan vara i nästa tuva för att välja den effektivaste vägen med mest och snabbast skrammel i plockaren… ja, säkert 130 i puls… som en joggingrunda!

Bra träning, även för skulderblad och rygg – och nu måste jag väcka min slutsnarkande partner till efterarbetet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *