Farliga soppar

Hm, tänkte precis börja steka mitt fynd… inte en mask, ingen förruttnelse, helt fast…

… men… mamma hade själv börjat tveka, för det finns så många giftiga soppar att förväxla med. Hm, hm… och jag som trodde det var en Karl Johan, en björksopp, en fläcksopp eller en kastanjebrun strävsopp? Eller är det en gallsopp? Kryss var det här… http://www.toxino.com/svampguiden/visabilder.php?inlegg_nr=109128 … och lik båda här… http://www.svampguiden.com/soppar.asp (läs mer) … och uppsnittad lite laxrosa, så jag låter nog bli…

Bättre gick det att röja idag, inte en enda tallplanta for, och jag läser sågen perfekt! Alltså, jag kan exakt på trädet planera hur länge bensinen räcker, och den räcker ändå över 1 timme… d v s att jag på motorljudet hör när det är dags att vända, så att jag är vid bilen när det blir soppatorsk – ja, jag är lite imponerad själv också! Hur bra jag är på att lyssna av motorer… men tänk, om jag hade varit lika bra på medmänniskor! 😉 … och faktiskt… det finns likheter… en tyst maskin går heller inte att läsa…

Nå, jag har inte bara sågat, jag har traskat också… med vinden emot mig, så att den tysta maskinen inte skulle få vittring på mig… och plöstsligt, så hittade jag en tigrerad fjäder – mitt inne i tigerskogens svarta öga! Huuhuuu…

Men vad nu? Borrvagnen ser ju riktigt snäll och beskedlig ut! … och jag måste fundera mera…

… ja, hur kan det egentligen komma sig att det inte finns något undersökningstillstånd för Northland på sidan 11… http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Norrbotten/Vag-880-Kaunisjoensuu-Aareavaara-inom-Pajala-kommun/Dokument-for-vag-880-Kaunisjoensuu-Aareavaara/ … när det finns det enligt Bergsstatens brev BS 200-766-2010?

Någon är sur… eller hade blivit det om jag inte lagt en varningens snitsel… och sen hörde jag en fågel… gruvbolagets höjdare är också på väg… till byn där det händer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *