Dag 21 och 23

Och det är viktigt att veta att det ska räknas från dag 1… och att dag 17 är som högst. Hm, men varför fick jag då inte lämna blod dag 18? Idag är det 21, och jag fick 4 stick för ett rör… blodet hade sinat, men det kom till slut från den vita lappen.

Ett i vardera armveck, och två på handen, varav det sista skulle “svida” mest… hm, men för mig var det tvärtom, det kittlade bara till lite, medan det första sticket i vänster veck värker än… aj, hon försökte leta den snurrande ådran… nå, men det var inte hennes fel, utan jag lärde mig en ny sak i dag – kör aldrig mc med för lite kläder till en blodprovstagning… för blodkärlen drar i hop sig totalt!

Igår var det dock soligt och fint, och jag körde enkom 50 km omväg för att få uppleva lite kurvor i en vacker bondebygd. Här Lappeaforsen, precis där gränsälven delar sig upp till Kengis. Och nu förstår jag varför Kassa-Jarhoisborna förespråkar Meänmaa…

När vägarbetana närmare Pello är belagda och klara (för det var ingen hit att köra i ren sand!) så kan jag rekommendera “Järnriddårundan”… och då utgår ni från Pajala, åker upp till krigsminnesmärket i Kaalama, eller varför inte Kihlangi skola, där ni vänder och åker till Kaunisjoensuu ICA, antingen via Pajala igen eller via Huuki grusväg (än så länge). Därfirån åker ni över tullen, och tar höger i 74 km till Pello. Drar en pizza och kör sedan valfri väg, samma väg, eller den stora släta asfaltvägen tillbaka till Kolari. Orkar ni, så kör ni sedan en bonusresa till Ylläsjärvi och därifrån över till Äkäslompolo för mat på Ylläshumina. http://www.yllashumina.fi/en/ Men ta samma väg tillbaka, för raksträckor är så himla tråkiga.

Det fick jag nämligen erfara idag… första kurvan kom efter Pannejänkkä, där jag såg att Solberg tänker gödsla skogen? Före det mötte jag Harry Rantakyrö på cykel, och en mil efter honom en hel klunga… Socialdemokrater de med? Njae, tror att det var turister, för de hade toppeluvor på sig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *