Röj själv

Markera de bästa kvalitétsträden till miljöträd, låt bolaget markbereda och plantera, men – röj alltså själv!

Ja, jag har tagit mig i kragen och kört ett par tankar i värmen, och då hinner man också analysera och fundera. De bästa plantorna är de som kommer upp själv, och många av de planterade träden dör av svamp eller älgskador, trots att man lagt dem själv…

Men, om någon slarver röjer med yviga rörelser, och aggressivt in i slybuskaget, eller låter dessa falla över plantor, så hjälper ingenting. Fällda träd är borta… precis som vid Kuljus gräns….

Fast idag tänkte jag, hm… även jag kan göra fel… för jag råkade faktist fälla 3 små tallplantor. Hm, hm… det fanns flera, men det var ändå 3 för mycket! Sen kan jag vara klantig också… för idag gjorde jag en blomstra med bensin… och fick vara rädd att inte t-shirten och håret skulle börja brinna mitt i allt – för allt kom på höger sida, och sågen går varm just på höger sida bakom ryggen.

Riktigt klantigt, men jag ides inte åka och byta kläder när jag väl kommit ut. Spännande en stund, men sen dunstade det bort i solen. Nej, nu måste jag ta kväll och åka ut en sväng och få ny spänning – Sportstern väntar nämligen. Pom pom pom…. poooom.

3 thoughts on “Röj själv”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *