Finlands krig

… glöms bort t o m av svenska krimminologer (P4 norrbotten kl 13.28)… när de försöker analysera varför knivmord är så pass vanliga i Finland – och varför dricker man mer? Bedöva smärtan förståss. Man behöver inte gå så långt tillbaka i tiden, och det finns levande människor där än i dag som själv kan berätta hur de kanske dödat en fiende i skyttegravens närstrid… – ja, kanske med en bajonett? Och alkohol är ångestdämpande och lugnande, inte uppiggande och eggande som man kanske skulle kunna tro. Lugnande… ja, det är väl då spärrarna släpper? Även de positiva…

Okunnighet gör mig irriterad, och oförmågam att kunna läsa ut historia i olika dimensioner i människors historia gör mig frustrerad… för att inte tala om alla knäppa våldsfilmer som väcker människans vetskap om hur grym världen kan vara… för många kan ju tänka som så – bättre att anfalla än anfallas?

Brottsoffer blir ofta förövare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *