Rasistiska Rovaniemi

Eller en verkligen blandad bild… hm, mörkhyade utländska människor på stan, asiater som vill till Tomteland, och tyskar som trängdes i buss till Arcticum – men, vilken syn har man på ursprungsfolk och minoriteter?

Bonds teater nerför trappan var det enda roliga… trots att dottern ville till att skämmas lite… men det hör till!

Däremot inte halshuggna samemän… eller samekvinnor vars ansikte är bränt som på bål…

Och “No hands”… men det har däremot björnen… som framställs som en varm och ärlig liten varelse… med tassarna på bordet?Hm, förstår att de inte ville att man skulle fotografera… och ni som vill se det med egna ögon, gör ett besök – för souvernierna är fina! http://www.arktikum.fi/se/

Sen… lekte vi igen… Geisha ögon… och Markku han lyckades fånga en blick, men hon passerade obemärkt förbi utan att gå in i en stolpe eller så ;-)… och sen försökte jag på två…

… men nej, ingen magi i mina ögon… inte förrän en kvinna uppe på podiet började spana in mig, och jag tyckte att hon såg ut som Xena! http://www.google.se/images?hl=sv&q=xena&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=1iNXTIfqGKaWOMzN9Z4O&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CEMQsAQwAw En rolig dag, och jag köpte mig en Peak-jacka, fastän jag skulle vara snål… men man blir lätt smittad av sällskapet, som jag hoppas hade det lika trevligt som jag!


Nu funderar jag bara på en sak… att min nya Saab borde ha haft en 6:e växel… för en Mazda 6 var verkligen skön att köra med sina låga dieselvarv.

6 thoughts on “Rasistiska Rovaniemi”

  1. Ja, det där är en svår ekvation… som Hitler, Stalin… och ändå en bra känsla för folket i ett land… – bra så länge det känns som ett?

  2. Det är ju precis det det gör 😉 … och jag erkänner faktiskt om jag gör fel, och står också för det – utan att försöka få “någon annan” att få skulden…
    Gott exempel, är väl att stå på minoritetens sida när de har rätt? Med risk att majoriteten hänger budbäraren… och det kallas väl för MOD?

  3. Ja du Mona, det verkar inte går så bra för dig och inte gör du saken bättre heller genom inte erkänna dina fel och stå för det du gjort. Det kanske är för såna som du som många är rädda för “kvinnor i makt position”. Och med ditt yrke så ska man väl föregå med gott exempel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *