Näsan i vädret

Vickandes på rumpan, och tänkte… få se om han vågar “råna” mig… men nej, sonen hade så pass mycket hyfs att han stannade på trappan.

Vilken dag… pust, pust, stängsel, stängsel… och ett möte jag förberett i onödan… och stängsel, stängsel igen… funderandes på “Aareamaffian”… ja, den existerar! Där en “direktdemokrati” går över stadgar och Lantmäterihandlingar… typ som i forna Sovjetunionen? Och jag som trodde att Herr Kulju tillhörde högern… vilket sonen hade fått om han hade rört mig – det är då ett som är säkert!

Nå, politik ska inte blandas in i byns förvaltning av samfälligheter, som verkar vara 0… och fiskerätten, kanske den också har övergått till respektive markägare 1955? Stackars Länsstyrelsen, de får mycket att reda ut nu efter röran…

Men, det värsta är inte bångstyriga gubbar som försöker rädda sitt eget skinn… utan de som hejar på det hela… trots att de vet att det är fel. Varför inte utreda om en markägare har köpt sina egna träd för 26 000 kr, och om en annan har blivit dömd för tjuvfisken trots att han fiskade på sitt eget vatten? Vill de hellre låta någon annan repa sin egen väg för andras pengar… och gynna älgjakten i den ena laget?

Detta är skandal – och inget annat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *