Åskan i Kardis

Den kom samtidigt som blixten… och lät som ett rejält älgstudsarskott… hm, och jag undrar om den slog ner i älven? Sen var det sol igen… märkligt. Men jag tyckte synd om de tyska mc-turisterna… för själv kunde jag bara köra 50 km/h p g a ösregnet – och undrar hur det gick för dom?

Ja, åskan måste man både förstå och acceptera, vare sig man vill eller inte… men, så är det inte med saker man själv kan påverka och välja. Fast hur är det med krig egentligen? Jag förstår varför de uppstår, men måste jag acceptera dem? Mina egna krig kan jag påverka och välja, och strid är inget jag måste acceptara om jag inte vill…

Men hur är det med världens? Dom kan jag nog varken påverka eller välja… och måste nog lära mig att leva med dem precis som med åskan? Känns dock lite “billigt och fegt” att resonera så… d v s att jämföra vanliga människodåd med mäktiga Tor som slår med sin hammare!

Jaha, och vad mer är det jag vill förstå, för att ta ställning till acceptansen? Eller vad mer är det jag vill ta reda på att jag inte förstår men ändå måste ta ställning till acceptansen? Och vad lär jag mig egentligen av detta? Jo, att ju mindre jag vet, ju mindre behöver jag förstå, och desto mindre behöver jag acceptera…

Nå, få se var det åskar idag då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *