Islossningens fördelar

Upptäckte igår att årets stilla issmältning utan lossning var negativ för min stugstrand – den var för ovanlighetens skull full med sly! Annars lockar strömfåran blocken att röja bort rötter och annat, så att jag vanligtvis får njuta av en stenig strand med lite gräs och mindre växter. Hm, men nu var det alltså grönt av snabbväxande djungelbuskar, och även rallarrosor stod i blom. Hm, hm… nå, spännande att se hur det blir nästa år, om allt blir som förut?

Samtidigt känns det lite synd om Trafikverkets professionella arbete med järnvägen inte blir av. Även om pappa “inte kunde se” järnvägen, så har jag hoppats på den hela tiden – som en länk till yttervärlden. Kan dock inte påstå att heller jag har sett någon räls, däremot tåget flera gånger… men det blir kanske sen någongång när rälsen är “osynlig” p g a magnetfält eller liknande?

Ja, ja… får väl börja leta diamanter under tiden – som alla andra! För även pollenproven i våra sjöar kan ha varit borrningar efter konets ytplatta? Diamanternas tillkoms ser nämligen ut som en morot i marken… och diamanten som troligen varit flytande vätska ur jordens inre är kol, hm… och en slipad diamant blir som en blyertspenna vid 800 grader…

http://www.youtube.com/watch?v=wG95jNds_uM

Inlandsisen kanske smälte innifrån så att säga? En perfekt kollission, och därför är vi urfolk.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Diamant

Men än en gång, passa Er för detta! http://www.regeringen.se/content/1/c6/13/93/99/6b0d2567.pdf

2 thoughts on “Islossningens fördelar”

  1. Ja, och det har jag aldrig förstått – varför vill man radera sig innan återgången till Moder Jord? Nå, men jag ska inte uttala mig – för då kanske vinden tar med en till Fader Vår i Himmelen?
    Tydligen sprängs fönstrena också vid 800 grader… så även Joharis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *