Kalle Knutsson

Ja, om ni zoomar in Valmyndighetens valsedlar på sidan 14 och 15… http://www.val.se/pdf/valisverige_webb.pdf … och jämför de fyra olika sedlarna som nämner om hans röst är giltig eller ej – ser ni något som jag inte ser?

Den till höger på sidan 14 verkar vara okej, men inte den till vänster på sidan 15 – och jag ser ingen skillnad!

Men här syns det tydligt… http://www.val.se/val/val2010/valsedlar/K/kommun/25/21/valsedlar.html – och det är bara Kommunisternas lista som går att fylla på med namn?

Men vart tog Mansten och Styrman vägen? http://www.val.se/val/val2010/valsedlar/L/lan/25/valsedlar.html

Nå, men det här var ju bra – vissa partier har ju t o m flera olika valsedlar att välja mellan!

Men Riksdagen… i Pajala har jag då aldrig sett någon valsedel för “HELA LANDET” – så att man skulle kunna visa Statsministern sitt stöd för ett gott arbete.

http://www.val.se/val/val2010/valsedlar/R/rvalkrets/29/valsedlar.html

För mig spelar det ingen roll vilket parti en person företräder, bara det “känns” bra att rösta på dem. Och det är tillåtet i en demokrati.

En filosofisk tanke… tänk OM jag skulle tillhöra de Nya Moderaterna, och inte vilja stödja de gamla i Pajala – då skulle jag kunna “kuppas” in i Fullmäktige genom Kommunisterna? Vad skulle de tycka om det? Nå, idag har de ju inget mandat, så de skulle kanske bli glada? Men… samtidigt visar just detta på sårbarheten i en direkt demokrati…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Direkt_demokrati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *