Jaa aaa, må hon leva!

Syrran fyller 40 år idag – GRATTIS!

Egentligen borde jag vara där och hjälpa till, men tomtarnas logik tvingar mig att vara inomhus och läsa de nya handlingarna som har “dykt upp” i arkivpärmen. Hörni Kaunisvaarabor, och främst Willy Claybands gitarrist – ni kanske äger våran samfällighet i Myllykurkkio? Och vägen till masten kanske inte är samfällighetens… vattnet tillhör mantalsägarna och någon har köpt sina egna träd?

Pust, nu vill jag lämna över Byaåldermannaskapet till Rune Krekula – så kom hit i kväll, jag väntar vid hörnet vid 7 eleven … http://www.youtube.com/watch?v=XEMhRkxcfwk

För på lördag vill jag gå på fest!

… och jag blir mycket förvånad om inte Länsstyrelsens jurister under tiden upplöser båda de omtivstade föreningarna…

8 thoughts on “Jaa aaa, må hon leva!”

 1. Dokument och underskrifter i all ära men finns inte det eller ett dokument som säger att han tycker det är fel som det är så har han ju godkänt det. Eller?

 2. Att gräva i saker som din farfar har godkänt…Nu snart 50 år efter hans död så anser du att han och alla andra som sysslat med, arbetat med, levt med och levt på skogen har haft fel och inte kunnat sin sak… är det då konstigt att du ser andar och och sånt? Vad har du för utbildning inom skogsbruk och förvaltning som är så saker på din sak?

 3. Om man förvaltar en samfälliget så bygger man inte upp något, utan man reder ut historia och ser om där finns missförstånd eller rent av fiffel och båg när saker och ting inte ser ut som det ska.
  Jag är av en helt annan åsikt. Barn ska känna till hisotora och vad och vem som ligger bakom saker och ting, hur det är uppbyggt och hur det fungerar, men självklart ska de inte belastas med onödig information.
  Men, alla är vi ju olika, och det gäller ju även föräldrar.
  Jo, och kvinna nog – för jag ser ingen prestige i att ha rätt, däremot ska rätt vara rätt om det finns en möjlighet att fastställa det.

 4. Men hur är det om du tror att du har rätt i början men sen börjar inse att du haft fel, är du “kvinna nog” att erkänna att du haft fel?
  Men en sak jag ser när jag läser din blogg är att du är mans hatare, kanske det är därför du försöker lägga ner allt som “männen” byggt upp för att sen bygga upp nå nytt som en “kvinna” varit bakom… Stämmer det? Det är en hypotes jag har…
  Tänk då på att det är fruarna i husen i byn som har drivit på männen att dom ska bilda dessa föreningar så att barnen kan få leka med varandra i byn i lugn o ro utan att männen/kvinnorna börjar blanda in barnen och diskutera med dom om saker som inte barn ska ha o göra med…

 5. Brukar sällan ha fel… eller om jag säger så här, om jag tror att jag har fel så börjar jag inte… men, det tar bara så jäkla lång tid när man är kvinna! För alla tror automatiskt mer på män med pondusmage – oavsett bakgrund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *