Manlig borderline

Aktuellts diagnos kunde ju stämma… men nej, det blev för många nej, inga ja och bara två ibland… http://www.psykologitest.se/test/borderline.php – så manlig gränssättning kanske är ett bättre ord för mig?

Men hur är det med Meänmaas flaggdag? Den är i alla fall lite borderline… för den hängs upp på bägge sidor om gränsen! http://sv.wikipedia.org/wiki/Tornedalen

Och faktiskt, jag tror att det är krig i olika former som ligger bakom alla diagnoser. Det kan vara världskrig, religionskrig, inbördeskrig, politiska krig, familjekrig, parkrig, skolkrig osv osv. Hm, och det är nog bara segraren som mår bra?

Okej, men då måste man fundera om det är segraren som startat kriget? I så fall mår den bra av att vinna. Kan man inte se att segraren har startat kriget, så kan den ändå ha gjort det indirekt, eller d v s genom att manipulera fram någon annan som krigar, och sen själv gå in där och avgöra… vilket i sig ju är en ännu allvarligare diagnos än maktlystnad.

Ja, ja… sånt är egentligen onödigt att fundera på, för man kan ändå inte ändra på andra än sig själv. Nej, det gäller att leva så att man själv är nöjd, för då blir man aldrig bitter på andra.

Det gäller i allt.

http://www.youtube.com/watch?v=ow9esWxR6Mk&feature=PlayList&p=DEF0719CC6DD04FE&playnext_from=PL&playnext=1&index=21

Vinner man på cupen, så kan det också betyda att man har rätt! 😉

Men vad är då rätt? Lag & rätt? Rätt & slätt? http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4tt … Ibland kan det vara att vända på klacken, men är det egentligen riktigt enligt etik och moral? Nej, och nu kom jag återigen in i en återvändsgränd, eller ett moment 22… lagom till sängdags.

Såg inte filmen, http://niklaselert.wordpress.com/2010/05/26/det-ar-robin-hood-jag-vill-ha/ , men kan ju ändå fundera på det goda i Magna Carta i stället http://sv.wikipedia.org/wiki/Magna_Charta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *