3 x 10 och sex

Niin Markku, nyt on kaikki kuorittu. Ja, och med lite mat i magen gick det lättare… före 1/3 och efter 2/3 – så det gör skillnad!

Det är det även på stockarna, som alltså blir brunare i solen! Där ser ni alla radions rasister, det handlar om kambium… det vill säga att det är viktigt att få leka svarta och vita lekar när man är liten, så att man inte är rädd för mörka män i garderoben när man är stor? Men jag undrar, vad i timret är det som reagerar så snabbt på solen… för de till höger är barkade innan lunch, och de vita till vänster efter lunch. Pigment? http://sv.wikipedia.org/wiki/Pigment

http://www.renaremark.se/filarkiv/vm2004/tallbark_oberg_taljemark_2003.pdf

Men sen kom Herr Kulju och förstörde min dag… eller inte? Det kanske var riktigt roligt att låta hjärnan släppa loss sin verbalitet för att bemöta hans förolämpningar medan armarna arbetade med järnet… jo, det gav nog en skön adrenalinkick i kombination… men, jag tror nog att han fick en släng av mitt svarta öga också, för han mumlade bara något innan han efter en dryg stock försvann med sitt gränssvammel. Hur jag vet det? För han vågade inte åka fram till pappa som fanns en bit längre bort…

Där, var timmermannen var så envis, att inte ens ett vasst blad skrämde honom! Han bättrade bara på sin ställning varje gång jag kom närmare…

Bra nerver. Det gillar jag!

2 thoughts on “3 x 10 och sex”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *