Suck och inte suck

Glada skratt när hon fick höra att jag inte svär på engelska utan suckar på svenska… vargflickan Jannina, hon ska läsa min blogg i syfte att lära sig språket bättre – kul!

Bond däremot, han förstår ju inte ett ord – trist! Däremot har vi varit på gemensamma uppdrag… och hittat hemliga handlingar! Skärning, bank, sektion 9, 800 km, SPM, T8033, SKR, GW-rör spetsnivå 5 m… och jag måste nog ringa och meddela att jag hittat deras borrprogram – och inget porrprogram, men det var nära – för hans bak satt fint i Lee Cooper! 😉

Hm, och vilka älgakliv, han måste ha långa ben… jag korta – och absolut inga rena märkeskläder i skogen!! Nå, men nu har vi kartlagt det, 34 km från Pajala kommer tåget över gränsen.

Men hur är det med flyget? Pappa berättade att han gjort precis samma saker som den kvinnliga mekanikern som hade ängla vakt. Men sen fick han sköta Storken, och följa med höjdarna upp i höjderna – där de ofta spydde. Usch då!

Hm, hm.. 75 år och kommer ihåg lumpen från 1955 som om det var igår. Men hur kan det komma sig att han var så omtyckt av ledningen, när jag inte är det? Kanske för att han tackade nej till dem, medan jag påstår att Sverige gjorde fel när de tog bort jurkandexamen för polischefer… för det krävs nog en hel del högskolepoäng eller forskning för att kunna förstå hur den svenska demokratin är uppbygd och fungerar…

Men åter till planet… motorn var tydligen en V8, med flera motorcykeltwin i ett, och allt var visst upp och ner… t o m oljan!? Nå, flygrisktillägget var i alla fall på hela 9 kr per flygning, och det räckte till en halva… och jag undrar hur förhållandet är idag? Det är så länge sen jag flög helikopter, eller köpt en knatting för den delen heller…

Och hur ser då storken ut? Ojdå… http://sv.wikipedia.org/wiki/Fieseler_Fi_156

Förstår varför de spydde i luftgroparna, och varför mekanikern själv också skulle följa med… http://www.youtube.com/watch?v=iQPWnJzCFh0 … hm, och det ser ju riktigt verklighetstroget ut, för planet kunde tydligen lyfta redan vid 40 km/h och starta från en äng som på min gård. Den användes av militärledningen när de ville se soldaterna leka krig, och besättningen övernattade bl a på hotell i Kalix. Pilot och mekaniker nyktra förståss…

Intressant… ibland behövs en 007:a för att jag också ska få höra historia. Men där tror jag att jag är likadan – berättar inte så mycket om mig själv för familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *