Svartsjuka baktankar

Och ibland kan handling vara att rädda sitt eget skinn från exponering. Men… egentligen är ju dessa två härskartekniker uråldriga, och borde ha genomskådats av människan för länge sen, men inte… inte så länge människan lever!

Suck, och egentligen tänkte jag ju nu skriva om tatueringar, och fundera över varför jag inte har en sådan ens på skuldran eller i svanken… men, det får bli en annan gång eftersom bilderna blev förstörda. Nå, men jag kan ju sammanfatta årets marknad i alla fall, med hjälp av den analytiske knallen.

Fredag äter man och umgås, på lördag handlar man, och på söndag äter man igen, så lördag har varit den bästa dagen i år också, trots att Raj Raj uppträdde. Nästa helg är det marknad i Överkalix och Övertorneå, och det är brukligt att dessa korsbesöker varandras stånd, för att på söndag hålla sig lokalt. Anledningen till att det så ofta blir bråk i Överkalix, är att Kalixborna kommer dit och försöker sno deras tjejer… hm, det låter ju som finska Kolari och Pajala!

Suck, suck… och mycket annat fick jag höra i helgen sammantaget… men, trots att det till 99 % var positvit, så satte 1-procentaren igång mina gamla minnen… Hm, och det verkar vara den egna avlägsna släkten som verkar ha svårast att fatta… Hm, hm… eller är det där orsaken finns?

Nåå, jaag skaa taa deet een gåång tiill… som åt kalixborna! 😉

Jag blev utsött från Socialdemokraterna p g a att jag vägrade justera ett protokoll där beslutet var ändrat i efterhand, och det handlade om en så enkel sak som H-nappets lotteritillstånd. Efter det var det dags att ompröva sin syn på ideologin… och den var mer liberal. Förföljelsen stannade dock inte vid partigränsen, och helt sonika kapade man bort Folkpartiets plats från Kommunstyrelsen… eftersom det var jag som skulle in där…

Nå, tillsammans med Moderaterna fick partiet i alla en bevakande revisorsposition, och ett enhälligt Fullmäktige beslutade att jag kunde fortsätta att hänga med i den demokratiska processen… så, frid och fröjd ett tag…. tills jag började ifrågasätta kommunens process med gruvan… i alla mina roller!

Ja, då blev det alltså stopp helt… posten slutade komma, demokratin försvann helt från revisorsgruppen, och det får stanna där av hänsyn till döden. Men med humorns hjälp i bilder, försökte Lucia väcka ugglan hos Pajala Kommun… men inte, den hade tydligen inte IQ nog för att lösa gåtan till solen… en 3:e barnvagn!

Nej, istället blev de rädda för min släkts arbetarrörelsebakgrund… och trodde att jag skulle revoltera gruvan med min älgstudsare!? Hur korkad får man vara egentligen… tror de att poliser och militärpoliser inte testas i huvudet innan man ger vapen till dem?

Slutligen… mina svarta ögon… och dem måste man också ha – för annars tror inte de hårdnackade på det jag säger! Read my lips… samhället är ruttet om inte var och en tar reda på sanningen med sin egen hjärna – vissa har lön, andra inte – men demokratin bygger på öppenhet, ärlighet och respekt!

Och svartsjuk på mig behöver ingen vara, vare sig man förstår min blogg eller inte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *