Folktro och folktro

… det gäller att tro på folk och att folket har en tro – men var bygger göken bo? Hör den alltid då och då lite här och där… men sällan från norr som i kväll, hm… vad kan norrgök betyda? Södergök är dödergök, östergök är tröstergök, och västergök är bästergök… men sen, porrgök? Eller säger man kanske att en nordelig gök är en broderlig gök? Hm, hm… Mona Sahlin borde gå en kurs typ den Mat-Tina fick i Let´s Dance – så att hon inte ler i tid och otid – för det krävs lite mer allvar i den svarta blicken, om man ska dansa tango med Reinfeldt. Sorgkök… vad nu då?! http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4derstreck

Jahaa, Landstings och Riksdagspolitiken… för Kommunvalet var ju redan avklarat… Okej, men… ska jag verkligen våga rösta på Niska? Tänk om rösterna bara går till det vanliga partiet i stället, när han fryses ut efter valet? Och företagsledaren Bucht… hur ska det gå för honom i fel parti? Kan bli svårt att få röster… Men Herr Östros, kan han vara en tröstros? Kanske, för han minglade i alla fall inte öl på Gotland…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *