Hittat min överman

Idag provade jag ett nytt verktyg, en kniv med tvåhandsfattning, och lät Markku köra med “betkel”

… som visade sig vara finska och stavas petkel, men på svenska blir det bara mortel… hm, men barkhyvel och barkkniv blir väl bra? Ja, och nu är 60% i alla fall avskalt… skönt, men vilken värme!

Vi var tvungna att åka till sjön och ta ett dopp mitt i allt! Underbart, men sen på med arbetskläderna igen… för efter maten blev det att köra in mer ved… hm, men där började jag knorra lite – vilket inte brukar ske – för jag brukar vara den som kör längst med min envishet… men nu ligger jag alltså i lä, och jag är imponerad av hans arbertskapacitet och positiva vilja – wow!

Och trots att jag sköter mina samverkanskontakter efter bastun mitt i natten, så tycker han tåligt att jag är en vit ängel… Hm, hm… solsting? Eller svävar vi kanske på rosa moln! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *