Den vita renen är död

V-PP har för mig förtäljt att hos skoltsamerna symboliserar en vit ren döden – och för mig gjorde den verkligen det i dag… stackarn, med halsband och allt, fallit offer för hungervintern – stilla somnat in kurandes mot en stor och trygg tall. Men vad betyder det? För det är annars renen som ska komma till gården…

Bond hade inget svar på det, men berättade om den vita renen som förvandlas till kvinna… och förvrider huvudet på samemännen… men när de försöker fånga henne, så försvinner hon och blir en ren igen… hm, undrar om det kanske var hon? Kanske, för den hade ju halsband.

Må döden vila i frid.

http://www.youtube.com/watch?v=SJbG0EC3Rxk

… och jag väntar med spänning på den nya versionen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *