Pengar är makt

Makt är mod… tänkte jag i takt… och tog fram släggan. Irriterande stubbar väckte vargen… nej, nu har jag fått nog av sargen… grrr… knosan, kom så går vi!

Lantmäteriet… och jag som tänkte att jag skulle slippa det. Men ger man sig på mina växande ungtallar, så ger man sig på min framtid! Över 100 år gamla träd är historia… men är de nog många så borde de väl räcka till en +- 0 handling… och har man rätt så borde man väl få tillbaka även utlägget i ting?

Men det handlar inte om pengar, utan om att rätta till villfarelser som ser ut att gå i arv… “kör över henne, kör över henne”… – för varifrån kan den ilskan annars ha kommit?

Ja, och tänk att Herr Kulju som drivit fram mig som “byaålderman”, nu vill avsätta mig på falska grunder? För hans skull önskar jag ju nästan att jag har fel. Eller rättare sagt, för byns skull… men har de glömt att Lampinen köpt tomten av Kumpula?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *