Drömlaget

Det var faktiskt riktigt roligt att få vara på älgjakt… helst när jag hade sån tur att jag fick skjuta redan andra veckan på pass, på en bra och lättillgänglig plats för efterarbetet, och tur att den stöp på en gång så att jag slapp börja leta… blodad tand m a o, tack vare egen vapenrutin och andras “älgjaktsrutin”.

Och det finns i laget… även i andra laget. Hm, tänk om jag skulle få bestämma… då skulle jag utse Vilho Törmä till jaktlagschef/plutonchef, som skulle lägga ribban och hålla lite koll på ungtupparna. Gruppchefer skulle Roland Kumpula och Torsten Kostet bli… och de skulle turas om att leda sina jägare i norr och söder… när styrkan är stor – annars kulle de turas om att leda.

Ansvaret är stort. Det gäller att kartor och riktningar är riktiga, och disciplinen hög… för annars kan det hela sluta med en tradegi. Även om det inte är uppsåtligt, så sätter det säkert sina spår i generationer. Ja, det är ju bara att titta historiskt tillbaka i tiden… säkert i varje by?

Länsstyrlelsen är kompanichef, och Naturvårdsveket bataljonchef. Hm “Dags att betala ditt jaktkort”… men vem är Kammarkollegiet? Har glömt bort organisationen helt…

3 thoughts on “Drömlaget”

  1. ha,ha jag förstod din ironi, men som du vet i Aarea har ingen av oss blanka knappar eller revärer på jaktkläderna, och älgjakt för oss är 60 % social samvaro, 40 % jakt. Gud, låt det så förbli.

  2. Du får inte glömma att eld reglera,,, så man alltid ligger rätt med elden och skjuter mot senast sedda mål… samt alla olika frr sätt koridår.. blixtlås ansatsvis mm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *