Stenstöld?

Relativt färsk sådan… Funderade jag medan jag spatserade mina omtvistade domäner lite bättre… hm.

Var kan de vara? Kan de var de här som ligger utspridda under min gallring? Men… ingår det i allemansrätten att kasta sten på annans mark? Glashus har man ju hört talas om…

… men gränsstenar vet jag inte så mycket om… hm, hm… men även den här lösa stenen ser rätt gammal ut, och har liksom någon ruta ingraverad?

Provade lyfta, och visst, även jag kan flytta på dem utan problem… men den här då? Den måste ha lyfts dit med maskin…

… och även den kan rymmas i hålet om den ska stå så här?… men kan också komma från någon annan viktig plats? Hur som helst, ingen utredning för mig – utan ett typiskt fall för Lantmäteriet!

Grannbråk… heter det när fastighetsägare är oense om gränser… men vad hade hänt om jag varit ett land? Ja, då hade det vart krig… Stackars farfar… han köpte 2 av 5 Töyräs lotter, om det var från en dotter? Brodern tog över 1, och bråket gällde den? Men VEM var egentligen den skyldige?

siorremonikollajakramast… okej, måste ut i höstnatten och vandra för att få svaret på stenarna… http://www.byggahus.se/forum/juridik/114436-graensmarkering.html … och det andra är nog ett fall hos Riksarkivet i Härnösand? http://www.riksarkivet.se/default.aspx?id=2232&refid=1193… men… där är det ingen som längre vandrar… vieni

Kommer busen möjligen från bysen? http://sv.wikipedia.org/wiki/Bysen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *