Bom

Mötte Lantmäteriet efter vägen, och tänkte att här kommer Trafikverket att räta ut Aareavaaravägen… så att RV 99 övergår i LV 880 förbi byn? Hm, men då måste det bli en korsning bakom den vita bilen där det står Muodoslompolo 80 km?

Nå, bommen blev i alla fall fin – och helt horisontell ju! Snacka perfekt passform också vid stängning…

Hästskorna kom förståss också på plats… och nu är det bara de gula varningsstrecken som ska penslas på… “men kom i håg att använda måttband och målartejp”… ja min bond, jag lovar! (Han är Markku när han är här, men bond när han är på vift! 😉

Hm, han borde nog ha blivit Lantmätare! För nedan tror jag att vi ser hur fel Herr Kulju har?… som påstår att gränsen går mitt på vägen… men, det är faktiskt en hel stocklängd till det färska LM-snitslet… hm, hm… eller var det kanske dom som började vid fel sten? Nå, de ska tydligen komma tillbaka och räta ut det hela efter de s k “baserna” – eller från Lampinens hörn till trefastighetsgränsen – och jag får kanske plocka hälften av Carolinas potatisar? 😉

Eller… ska jag möjligen tolka det som att Eko-dukten blir just här??! Mycket på gång… en ny vägkorsning förbi Aareavaara, och en liten järnvägstunnel under Aareajärvivägen? Intressant… och byagubbarna gör nog klokast i att hålla sig på god fot med fröken Kumpula…

7 thoughts on “Bom”

  1. Handlar inte om kön utan om sätt och i ditt fall dessutom om yrke! Stor skillnad på tydlighet o hot oavsett kön och maktgalenskap verkar kunna förvrida huvudet på så väl kvinnor som män tydligen.

  2. För att vara ännu tydligare: det jag menade är att vägen går helt på min mark den första sträckan, och djävlas man med mig, så kan jag djävlas med man och stänga bomen. Inte för att jag vill det – men vill inte “gubbarna” låta Lantmäteriet sköta tvisten, utan själv leka våldslantmätare – så har jag väl inget val till slut?

  3. Det är skillnad på hot och att vara tydlig. Konstigt nog regaerade bilförsäljaren likadant när jag reklamerade dolda fel. Alltså, ännu ett exempel… en kvinna får inte vara auktoritär och tydlig som en man, för då uppfattas det som ett uppstudsigt hot?

  4. Kan inte undgå att bli orolig då man läser outtalade hot på bloggen, dessutom från en polistjänsteman….Hurdana människor representerar vårt rättsväsende i Sverige?

  5. Ta med en kuokka, jag ringer när det är dax! 😉 Potatislandet är inte vårt, våran tomtgräns går längre ner mot oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *