Galen i Tornedalen

Och även jag har haft tur att min mormor var från Finland… hm, Kuppari… och jag fick gåshud – what a feeling! Snackar Raj-Raj Live DVD, som jag först trodde var en CD… men stereon förblev tyst… hm, hm… men sen fick jag i gång den här på datorn – och blev superglad, för jag missade ju tyvärr showen på Kulturens Hus.

IEvan polkka är min favorit, och jag gillar verkligen deras utdragna bluesaktiga version av den, och extra kul att höra att Hasse t o m kör den på orginaldialekten savo-lax. En riktig finlirare den där Notsten.

Passade även på att analysera Paturi Fredrik, en mångsysslare av dess like, som säkert skulle kunna vinna Starke Man utan anabola? Köttiga armar… ungefär såna som min pappa har haft i sin ungdom, då han lyfte traktorer och sånt… förvånad över att han än i dag arbetar tungt trots utbytt knä och höft.

Pappas favorit då, jo det är Digervall… en riktig naturbegåvning som lätt går in i trans… och här kan även Ni se honom sjunga som en äkta Tornedalsman http://www.google.se/search?hl=sv&q=galen+i+tornedalen&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Ojdå… mitt i låten ringde Sevä – en äkta Tornedalsman det också? Han ville höra hur jag som markägare ställer mig till en s k ekodukt för hans renar… eller “våra” renar, för numer är jag också ägare till ett renmärke!

Så… Raj-Raj… nu vill jag härnäst höra en häftig låt med renläte och jojk! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *