Klåpare hindrar utveckling

I stället för att ta tillvara specialkompetens redan från 5-åringar försöker man forma in dem i en grå massa – som borde sitta i var och ens eget huvud i stället! Hatar nämligen snäva normer, som förstör framtiden och cementerar begränsingar… nej, killar och tjejer – mot nya utmaningar!!!

Träffade chefen igår, och hans kraftigaste budskap var att vi poliser i Pajala skulle börja rekrytera nya poliser för framtiden. Det räckte inte med att jag sade att vi är en högt representerad kommun bland kvinnliga och bröder, för det skulle vara personer som vill stanna och jobba här med tanke på utvecklingen som sker.

Hm, jag vet en som jag hoppas ska bli polis… men han är ännu inte ens tonåring… så ni andra kan väl hjälpa mig med föryngringsproblematiken så länge? www.polisen.se

Ja, tänk… en 4-5 åring som kan läsa älgarnas beteende utan att se dem… och lösa ganska avancerade vardagstekniska konstruktionsproblem i en bil… för att inte tala om språkverbalitet, eller tonöra för att avgöra vem som sjunger bäst! 😉 Hm, och där talar jag om egna erfarenheter… blev nämligen nerklassad… inte bara upplyst om att jag borde städa…

Men, rädd för vargen… och där kom jag in – gå in i rollen! Undrar hur det gick?

Nej, nu måste jag sluta fundera, och veckla ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *