Poäng i skogens tecken

Tuppen bland hönor undervisade i Skogsstyrelsens syn på skogen… exklussivt för oss kvinnor! Och jag var inte yngst… fick kryssa skalan längst till höger t o m… 40+ … oj, oj, ja, nog är jag gammal… och kanske blir jag ännu envisare med åren?

Vi skulle inspektera och poängsätta den här ca 5 år gamla planteringen… som är i akut behov av slyröjning… hm, och jag gav markberedningen bara 2 poäng av tio, när övriga var uppe i 7-8. Hm, hm… och jag som jämför med pappas och Domänverkets spår – då måste dessa vara 10 ++?

Nå, men själva planteringsjobbet hade de gjort bra, nästan bättre än jag med mina 4 somrar åt staten i bagaget, och en hel semester åt mig själv… Där ser man, det lönar sig att sikta mot toppen! Bara det inte är för torrt.

Kul, nu har vi kvinnor också gemensamma skogliga upplevelser att diskutera vid bardisken – kvällen avslutas nämligen med Allmänningsfest! Agentkläderna ska på… och jag ska gå på tå… klick, klack, klick, klack – vilken kontrast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *